Affiliate Marketing & E-Ticaret Nasıl Yapılır? Nasıl Para Kazanılır?

Fekeli

Entrepreneur
webmasterfrm
Ticaret: 0 / 0 / 0
E-ticaret ve Affiliate Marketing

E-ticaret

Elektronik ticaret ya da kısaca e-ticaret, 1995 yılından sonra İnternet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan, ticaretin elektronik ortamda yapılması kavramıdır. Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılmasıdır.

Affiliate Marketing Nedir?
Bağlı kuruluş pazarlaması, bir işletmenin bağlı kuruluşun kendi pazarlama çabalarının getirdiği her ziyaretçi veya müşteri için bir veya daha fazla bağlı kuruluşu ödüllendirdiği performansa dayalı bir pazarlama türüdür.. Kısaca anlamı satış ortaklığıdır..

E-Ticaret Nedir?
E-ticaret günümüzde internet kullanımının da artmasıyla bir hayli fazlalaştı. Bazılarımız yediği yemeklerden tut, giydiği elbiseye kadar internet üzerinden sipariş vererek sağlıyor. Hal böyle olunca e-ticaret sektörüne de merak oldukça artmaya başladı.

Aşağıda E-Ticaret işine merak sarmış ve girmek isteyen kişiler için bi nebze açıklayıcı cevaplar olacaktır.

E-Ticaret işine girmek kolay olduğu kadar kazanmak da aslında kolay. Fakat hangi yöntemleri uygularsanız sistemli bir şekilde çalışabilirsiniz? Veya hangi strateji ile e-ticaret sitenizi büyütebilir gibi sorulara bilgilendirme yapacağım.

1) Domain ( ALAN ADI )
E-ticaret sitesi açmak için bence domain adının pek fazla bir önemi yok gibi. Yine de kullanıcıya hitap eden veya dile hoş gelen domainlerle başlayabilirsiniz. .com - net olması sizler için kitle sahibi olmanız adına önemi mevcut.

2) ÜLKE - LOKASYON SEÇİMİ
E-ticaret sitenizi açtınız fakat Türkiye değil de, Almanya'ya ürün satışı yapmak istiyorsunuz burada e-ticaret sitenizi barındıracak bir hosting'e ihtiyacınız var. İnternet üzerinden yapacağınız satışlar da hangi ülke için satış yapacaksanız o lokasyonda hosting sağlayıcısı (sunucu) yani barındırma hizmeti almalısınız.. Yeni başlayanlar için ilk etapda ekonomik paketler uygun olabilir fakat ilerleyen dönemlerde ürün ve satışlarınız çoğaldıkça limitsiz bir sanal sunucu (dedicated) sizi rahatlatacaktır.

3) ÖDEME METODU
Açmış olduğunuz E-Ticaret sitelerinize elektronik ödeme yöntemleri eklemek zorundasınız. Kısaca E-ticaret için ödeme sistemleri şöyle;
Paypal - Ipara - PayU - Paymec - BKM Express - Iyzico ve buna benzer ödeme sistemleri.

4)
TEMA SEÇİMİ / OPENCART & WORDPRESS E-COMMERCE
Satışını yapacağınız ürünler için kendinize bir E-Ticaret tema edinmeniz gerekiyor. Bunlardan bazıları OpenCart veya Wordpress e-Commerce temaları arasından müşterilerinize kolaylık sağlayacak temalardan birini seçmelisiniz. Seçim size kalmış.

5) ÜRÜN TEMİN ETME
Satışını yapacağınız ürünler için mecbur ürün görsellerine ihtiyacınız var. İlk etaplarda Aliexpress veya Ebay gibi e-ticaret sitelerden satışını yapacağınız hangi ürünler var ise onların görsellerini sitenizde kullanabilirsiniz.

6) REKLAM VERMEK - ÜRÜN TANITIMI
E-ticaret sitenizi oluşturdunuz ürünlerinizi girdiniz ve satış yapmaya müsait bir hale geldiniz. Burada aslında bu işin bel kemiği olan Google Adwords devreye giriyor.
Siteniz hali hazırda ve bu işe gönüllü olduysanız kenara ayırdığınız bir bütçeyle ilk etapda ufak ufak başlayabilirsiniz. Yanlız burada en önemli etkenler biri de hangi ürünün daha çok satıldığı hangi ürün hangi aylarda daha çok satılıyor gibi bunların takibini yapmak zorundasınız. Sabit bir ürünün satışını yaparak devamlılığı da olabilir, satışını yaptığınız ürüne bağlı olarak..

Bu işte kazanmak istiyorsanız eğer ciddi anlamda rakiplerinizden bir adım daha önde olmak sizin yararınıza olacaktır.

7) ÜRÜN AÇIKLAMASI - ÜRÜN BİLGİSİ
Son olarak E-ticaret sitelerinize eklediğiniz ürünlere etkileyici ve anlamlı ürün açıklaması/bilgilendirmesi yapmalısınız. Müşterileriniz alacağı ürün hakkında detaylı bilgiye sahip olması gerekir. Bu konuda titiz olmanızda fayda var.

E-ticaret sektörüne yeni başlayacak arkadaşlar için söylemek istiyorum. Acelece davranıp elinizdeki bir miktar paranızdan da olmayın. Bu işi gerçekten benimsemiş maaliyet sorunu olmayan kişiler için gayet mantıklı bir sektör aslında. Deneme yanılma olarak bakmayın düşünerek analiz yaparak ve araştırarak e-ticaret e girmenizi öneriyorum.

Anlatımlarda eksiklikler olmuş olabilir. Konu hakkında fikir sahibi olanlar olabilir eklemek istedikleriniz varsa dahil edebilirsiniz.. Veya merak edenler sormak istediklerini konu altından bildirebilirler.