Adsense Hikayem - Bir Aceminin Yükselişi :)

Sontorun

webmasterfrm
Ticaret: 0 / 0 / 0
Selamlar,

Konu için Uygun kategori olarak burayı belirledim yeni bir site üzerinde çalışıyorum aslında ilk defa bir site ile bu kadar içli dışlı oldum notlarımı buraya yazıyorum umarım bir fikir bir azim verir :) Edit : İmla kuralları için kusura bakmayın

Çok uzun zaman kafamda bu ek işler ile alakalı bir site oluşturmak vardı onun için önceden Facebook platformunda Site içeriği ile alakalı bir grup açtım 1500 üye oldu ve günlük +20 istek geliyor.

İlk olarak Goddady'den kupon kodu ile .com uzantılı domain aldım
Host için bir arkadaşımdan rica ettim sağ olsun kırmadı kabul etti
NS Adreslerini yönlendirdim site 1 hafta böyle kaldı

1 Hafta sonra
Free wordpress tema kurulumu yaptım
19 TL'ye logo yaptırdım
Yanılmıyorsam 89-90 TL'lik 500-600-1000 Kelimelik makale hizmeti aldım makaleler çok kötü idi olsun emeğe saygı
Alınan makalelerden sadece 2-3 tanesini ekledim siteme
3 Gün geçti böyle olmaz dedim 1 aylık editör hizmeti aldım her gün 500 kelimelik makale 185 TL aylık hizmet bedeli

2 Hafta sonra
Google Search console bağlantıları tamamlandı.
Adsense talep yolladım kabul edilmedi.
Sitem index almıyor nerede hata yaptığımı araştırmaya başladım.

3. Hafta
Siteye Gizlilik politikası, İletişim vs. gibi sayfalar ekledim.
Adsense 6. Talebimde kabul etti reklam yerleşimlerini forumdan bir arkadaşa yaptırdım sağ olsun.
2 gün sonra Newsmag tamasını themeforest'ten aldım (Kurulumunu yaptım ne lanet çıktı :D çok uğraştırdı Türkçeleştirme vs. Ki halen sıkıntı çekiyorum.)
3. Gün baktığım zaman site indexleri halen oturmadı sürekli otopingleme yapılıyor.

Ek notlar; Arkadaşlar site dili Türkçe ve site kategorisi Ek işler, Ek gelir ile alakalı Tumblr backlink hizmeti aldım bir işe yaradığı söylenemez sağlık olsun helali hoş olsun. Organik olarak 2-3 kişi geliyor oda bot muhtemel sürekli sosyal ağlardan hit topluyorum Twitter, Facebook gibi.

Toplam gelen gelir bu şekilde :) Dalga geçmeyin ha öğrenciyim bunları görmek bile mutlu ediyor :) -Ne yükseliş ama değil mi?
Ekran r.PNG

Toplam yapılan harcamalar şu şekilde

19 TL Logo
89 TL Toplu Makale
21 TL Tumblr Backlink hizmeti
185 TL Editör Hizmeti
284 TL Tema parası
20 TL Domain

Toplam Gider 618 TL

Güncel Alexa Rank : 6,044,733
Güncel Google İndex : 110
Güncel Yandex İndex : 40
Güncel Bing İndex : 2

Her türlü fikrinize açığım önerileriniz benim için altın değerindedir.

masahimara

olwa.net
webmasterfrm
kısa sürede güzel işler başarmışsınız emeğinize sağlık

sanırsam Türkçe siteniz

en çok üzüldüğüm konu tbm , o kadar uğraş didin kafa patlat tbm 0.15 kuruş olsun

suatatila

webmasterfrm
Tebrikler, makale girişine devam etmelisiniz. Ayda 200 TL çok rahat görürsünüz. Ama o da editörlük hizmetine gidecek :(

TheEnes

webmasterfrm
Kısa zamanda muazzam is hocam keske yabanci siteye girseydiniz 618 tl gibi bir rakamla 300 400 kazanirdiniz

Fekeli

Entrepreneur
webmasterfrm
Selamlar,

Konu için Uygun kategori olarak burayı belirledim yeni bir site üzerinde çalışıyorum aslında ilk defa bir site ile bu kadar içli dışlı oldum notlarımı buraya yazıyorum umarım bir fikir bir azim verir :) Edit : İmla kuralları için kusura bakmayın

Çok uzun zaman kafamda bu ek işler ile alakalı bir site oluşturmak vardı onun için önceden Facebook platformunda Site içeriği ile alakalı bir grup açtım 1500 üye oldu ve günlük +20 istek geliyor.

İlk olarak Goddady'den kupon kodu ile .com uzantılı domain aldım
Host için bir arkadaşımdan rica ettim sağ olsun kırmadı kabul etti
NS Adreslerini yönlendirdim site 1 hafta böyle kaldı

1 Hafta sonra
Free wordpress tema kurulumu yaptım
19 TL'ye logo yaptırdım
Yanılmıyorsam 89-90 TL'lik 500-600-1000 Kelimelik makale hizmeti aldım makaleler çok kötü idi olsun emeğe saygı
Alınan makalelerden sadece 2-3 tanesini ekledim siteme
3 Gün geçti böyle olmaz dedim 1 aylık editör hizmeti aldım her gün 500 kelimelik makale 185 TL aylık hizmet bedeli

2 Hafta sonra
Google Search console bağlantıları tamamlandı.
Adsense talep yolladım kabul edilmedi.
Sitem index almıyor nerede hata yaptığımı araştırmaya başladım.

3. Hafta
Siteye Gizlilik politikası, İletişim vs. gibi sayfalar ekledim.
Adsense 6. Talebimde kabul etti reklam yerleşimlerini forumdan bir arkadaşa yaptırdım sağ olsun.
2 gün sonra Newsmag tamasını themeforest'ten aldım (Kurulumunu yaptım ne lanet çıktı :D çok uğraştırdı Türkçeleştirme vs. Ki halen sıkıntı çekiyorum.)
3. Gün baktığım zaman site indexleri halen oturmadı sürekli otopingleme yapılıyor.

Ek notlar; Arkadaşlar site dili Türkçe ve site kategorisi Ek işler, Ek gelir ile alakalı Tumblr backlink hizmeti aldım bir işe yaradığı söylenemez sağlık olsun helali hoş olsun. Organik olarak 2-3 kişi geliyor oda bot muhtemel sürekli sosyal ağlardan hit topluyorum Twitter, Facebook gibi.

Toplam gelen gelir bu şekilde :) Dalga geçmeyin ha öğrenciyim bunları görmek bile mutlu ediyor :) -Ne yükseliş ama değil mi?
Ekli dosyayı görüntüle 245

Toplam yapılan harcamalar şu şekilde

19 TL Logo
89 TL Toplu Makale
21 TL Tumblr Backlink hizmeti
185 TL Editör Hizmeti
284 TL Tema parası
20 TL Domain

Toplam Gider 618 TL

Güncel Alexa Rank : 6,044,733
Güncel Google İndex : 110
Güncel Yandex İndex : 40
Güncel Bing İndex : 2

Her türlü fikrinize açığım önerileriniz benim için altın değerindedir.

Öncelikle başarınızı tebrik ediyorum. Şevkinizi kırmak istemem fakat, türkçe sitelerle zaman harcamayın kesinlikle. Açın bir almanya veya ingilizce site özgün içeriklerle süsleyerek yolunuza bakmanız sizin açınızdan daha faydalı olacaktır.

Türkçe içerik te 0,50 tbm göreceğim diye dua ederken, bahsettiğim lokasyonlardaki sitelerdeki TBM farkı 3€ - 5€ veya 3£(sterlin) vb. gibi rakamlarla karşılaşırsınız. Buda sizin daha iyi çalışmanızı sağlar.

BöcekBaşı

webmasterfrm
Ticaret: 1 / 0 / 0
Öncelikle başarınızı tebrik ediyorum. Şevkinizi kırmak istemem fakat, türkçe sitelerle zaman harcamayın kesinlikle. Açın bir almanya veya ingilizce site özgün içeriklerle süsleyerek yolunuza bakmanız sizin açınızdan daha faydalı olacaktır.

Türkçe içerik te 0,50 tbm göreceğim diye dua ederken, bahsettiğim lokasyonlardaki sitelerdeki TBM farkı 3€ - 5€ veya 3£(sterlin) vb. gibi rakamlarla karşılaşırsınız. Buda sizin daha iyi çalışmanızı sağlar.
Hocam herkes ingilizce almanca diyor ama içeriği nasıl üretecez nasıl olacak?

Fekeli

Entrepreneur
webmasterfrm
Hocam herkes ingilizce almanca diyor ama içeriği nasıl üretecez nasıl olacak?

Bunun için aslında alternatif yol çook. Dil bilen arkadaşlarınız olabilir veya almanca, ingilizce çook iyi bilen birileriyle anlaşıp ücretli kaliteli içerikler yazdırabilirsiniz. Spinleme olayları niche sitelerde pek işe yaramıyor. 2 -3 ay en fazla hareketlilik olur sonrasında domain direk tam spam olarak kara listeye alınır google tarafından.

Türkçe içerik tamamen zaman kaybıdır.

Mehkut06

webmasterfrm
Hocam boşuna çok para harcamışın. İngilizce ve almancayla devam edin. Bu paraya bir çok minimum 30 pintopin site yaptırabilirdin. Ne editör işlemi. Boşuna harcamışın sanki google news site açıyorsun.... türkçe içeriği almanca ingilizceye çevir devam et. Yada ruscayı ingilizceye çevir.

Sontorun

webmasterfrm
kısa sürede güzel işler başarmışsınız emeğinize sağlık

sanırsam Türkçe siteniz

en çok üzüldüğüm konu tbm , o kadar uğraş didin kafa patlat tbm 0.15 kuruş olsun

Sağlık olsun hocam elimden gelen bu hayallerime devam edeceğim :)

Tebrikler, makale girişine devam etmelisiniz. Ayda 200 TL çok rahat görürsünüz. Ama o da editörlük hizmetine gidecek :(

Makale girişi devam ediliyor hocam hedefim 200 TL değil daha fazlası :)

Kısa zamanda muazzam is hocam keske yabanci siteye girseydiniz 618 tl gibi bir rakamla 300 400 kazanirdiniz

Teşekkür ederim yabancı site vardı kafamda ama çok bütçe istiyor makalesi vs. böyle kalsın biraz kazanalım ondan sonrasını düşünürüz :)

Hocam yabancı site düşündüm ama çok masraflı 100 kelime ücreti 4-5 TL bandında oynuyor ve o kadar bütçe ayıramam spinle, translate ile olacak işler değil :) Bir yere kadar

Hocam boşuna çok para harcamışın. İngilizce ve almancayla devam edin. Bu paraya bir çok minimum 30 pintopin site yaptırabilirdin. Ne editör işlemi. Boşuna harcamışın sanki google news site açıyorsun.... türkçe içeriği almanca ingilizceye çevir devam et. Yada ruscayı ingilizceye çevir.

Sağlık olsun çalışmaya devam hocam elbet ki meyvesini vermesi için giderler olacaktır :)

freusty

webmasterfrm
ben de ingilizce pin sitesi oluşturdum. 140 lira temaya gitti. 65 lira adsense onay. 90 lira godaddy domain + hosting. ilk domain patladığı için 2. domaini almak zorunda kalmıştım ona da 35 gitti. şu ana dek toplam masraf 330 tl.

yaklaşık 2-3 hafta site temasını düzenlemekle uğraştım. wordpress daha doğrusu web konusunda senin gibi acemi olduğumdan ve biçok şeyi kendim çözmek zorunda kaldığımdan ilk içeriği oluşturması uzun zaman aldı haliyle. bu arada seni iyi anlıyorum sen de benim gibi tek sitem olsun onunla uğraşayım çok sayıda siteyle spam yapmak yerine mantığındasın zira bizim o denli bi bilgi birikimimiz yok. bi noktada tümü patlasa tüm emekler çöp. en azından tek siteyle yavaş yavaş ama daha sağlam ilerleriz diyorsun muhtemelen.

site tasarım detayları, içerik araştırma ve bunlara bağlı menülerin oluşturulması halloldu. 5-6 gün evvel ilk içeriği oluşturdum. 33 oturma odası görselinin olduğu bi içerik. makaleyi de free-article-spinner.com adresinde spinleyip ekliyorum ilk sayfaya. diğerlerinde sadece görseller çıkıyor.

pinterest şablonlarını oluşturdum. farklı içerik türü toplam 78 tane. şu an 4 tanesi için içerik oluşturdum. pinterest hesabımda toplamda 124 pin oldu bu 4 içerikteki görsellerden. şu an pinterest analiste yansıyan verilere göre 12 bin gösterimi olmuş. işi tümden sonlandırdığımda yaklaşık 8-9 bin pin atmış olcam elle. bu süreç de aylar alacak. 78 konu her konu için 5 farklı içerik düşünüyorum. her içerikte ortalama 25 görsel bulunsa bu değerlere ulaşılıyor. bu hususta kafa kurcalayan pek çok sorun var elbette.

1. ben pinlediğim tüm görsellerde site adımı altta net bi biçimde okunacak halde ekliyorum. siyah şehir üstüne site adımı yazarak. bu sorun yaratacak mı meraktayım. r10 da kimisi olur kimisi de pinterestin amacı siteni tanıtmak zaten bi şey yapmazlar diyor.

2. adsense ve pinterest üzerinden dmca şikayetleri oluyormuş. fake kişiler mi reel kişiler mi bilmiyorum ama bunlar şikayet edip uyarı almanıza hatta reklamlarınızın kapatılmasına neden olabiliyormuş. bunca görsel elbet birileri tarafından şikayet edilebilir. bu da kafamı kurcalayan bi husus, banlanma ihtimali var.

3. copytrack adında bi şirket sitedeki görsellere bunu kullanma izniniz yok size dava açıcaz şu kadar para ödemediğiniz takdirde diyip mail yolluyormuş. almanya merkezli uluslararası bi telif şirketi. size bunu kaldırın maili atmıyolarmış, attıkları mailde " görseli silseniz de değişen bi şey olmayacak ceza alacaksınız " bla bla diyormuş. o da kafa karıştırıcı bi husus.

4. hit pinterestten geldiği için google sıkıntı yapıp kısıtlamaya gider mi bilmiyorum. bu konuda sorun yaşayanlar olduğunu okumuştum. sadece pinterestten gelip herhangi bi arama motorundan elle organik hit gelmediği için sorun yaşanabiliyormuş.

bu hususlar dışında bi problem yok gibime geliyor şu an için. umarım bunlar da sorun yaratmaz.

siteye analytic i henüz bağladım. 78 konunun her birine 1 er içerik koymadan reklam kodlarını eklemeyi düşünmüyorum. sonrasında açıcam.

bakalım iki acemi, zamanla nasıl bi sonuç elde etmiş olucaz farklı dillerde. bol şans.