Adsense Reklam Kısıtlaması Çözümü

Uzman

Administrator
Ticaret: 0 / 0 / 0
Merhabalar bir çok kişinin başına gelen geçersiz trafik nedeniyle adsense hesabınıza reklam kısıtlaması uygulanmıştır sorunu ile ilgili bilgi verme ihtiyacı duydum. Genel olarak bu sorunun nedeni sosyal medyadan gelen ani hitler, hitinizin bir anda normal site hitine göre anlık olarak 10 kat falan artması olarak gösterebiliriz tabi bunlar tamamen kişisel kendi görüşlerim.

Peki bu adsense reklam kısıtlamasını nasıl aşabiliriz?
Deneyimlerime ve etrafta gördüğüm arkadaşlarımın deneyimlerine göre ilk olarak sitenizde bulunan istisnasız bütün reklam kodlarını kaldırın eğer ki sosyal medyadan hit çekiyorsanız bunları düzenleyin site kendi halinde kalsın. Sonrasında adsense panelinizde 10 gün içerisinde kısıtlama uyarınızın kalktığını göreceksiniz bundan sonra yeniden sitenize özel reklam kodları oluşturun ve sadece otomatik reklamları ekleyin bir kaç gün böyle kalsın sonrasında ise diğer reklam kodlarını da yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.

Bu yöntem sürekli işe yaramayabilir ama benim bir kaç sitemde işe yaradı. Konu altından deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Fekeli

Entrepreneur
webmasterfrm
Pinterest ve google'ın yaptığı işbirliği sonrasın da, google'ın 2020 ilk çeyreğin de çıkardığı güncellemeyle spamı bitirme çabalarıyla beraber adsense algoritması da tamamen değişti. 1 hafta kadar organik sosyal medya hiti bile alsanız, algoritma onu direk geçersiz trafik sayarak hesabı kapatıyorlar.

Daha ince noktalara yönelmek lazım.

hbilgic

webmasterfrm
Bu konularda çok dikkatli olmak lazım. Bende her şeyin organiği en iyisidir diye düşünenlerdenim :)