Blesyum Firması Hakkında Yaşadığım Olumsuz Deneyim ve Şikâyet

Kayhan61

webmasterfrm
Ticaret: 0 / 0 / 0

​

Blesyum firmasıyla R10.net üzerinden tanıştım. Bu yazıyı, benimle benzer şekilde hizmet almayı düşünen kişilerin karar verirken daha dikkatli olması amacıyla, tamamen kendi yaşadığım süreç ve ulaşabildiğim bilgiler doğrultusunda paylaşmak istiyorum.

Firma ile ilk iletişim kurduğum dönemde internet sitelerindeki kurumsal görüntü, ofis ortamında hazırlanan videolar, R10 üzerindeki ticaret geçmişleri ve internet sitelerinde yer alan referanslar bende olumlu bir izlenim oluşturdu. Özellikle ShiftDelete.net gibi bilinen markaların referans olarak gösterilmesi, firmaya güvenmemde etkili oldu.

İlk olarak kendilerine bir XenForo forum çalışması yaptırdık. Ancak daha sonra kullanılan tema konusunda tema sahibiyle lisans kaynaklı bir problem yaşadık. Bu durum bizim için ciddi bir sorun oluşturdu ve aldığımız hizmetle ilgili ilk şüphelerimiz burada başladı.

Daha sonra mobil uygulama konusunda da kendilerinden hizmet aldık. Uygulamalarımızın Google Play ve iOS tarafında yayın süreçlerinde ciddi problemler yaşandı ve uygulamalarımız mağazalarda sorunlarla karşılaştı. Süreç boyunca teknik konularda beklediğimiz seviyede destek ve çözüm alamadığımızı düşünüyorum.

Asıl dikkatimi çeken konu ise firmanın internet sitesinde ve tanıtımlarında kullandığı referanslar oldu. Referans olarak gösterilen bazı firmalarla doğrulama amacıyla iletişime geçtim. ShiftDelete.net tarafına da konuyla ilgili e-posta gönderdim. Yaptığım teyitlerde, bana sunulan referans bilgilerinin önemli bir bölümünü doğrulatamadım.

Bu nedenle hizmet almayı düşünen kişilere tavsiyem şudur:

Firma tarafından sunulan referansları yalnızca internet sitesinde gördüğünüz bilgiler üzerinden değerlendirmeyin. Mümkünse referans olarak gösterilen şirketlerle doğrudan iletişim kurarak gerçekten çalışma yapılıp yapılmadığını teyit edin.

Ben firma seçiminde R10 üzerindeki ticaret puanlarını, internet sitesindeki kurumsal görüntüyü, referans listesini ve Google üzerindeki yorumları dikkate aldım. Ancak yaşadığım süreç sonunda bunların tek başına yeterli bir güven ölçütü olmadığını gördüm.

Google yorumlarıyla ilgili olarak da bazı şüphelerim oluştu. Bu konuda elimde bulunan gördüğüm ilan ve yazışmaları gerektiğinde ilgili platform yönetimleri veya hukuki mercilerle paylaşabilirim. Ancak doğrulayamadığım hiçbir hususu kesin bir gerçek olarak ileri sürmüyorum.

Benim Blesyum ile yaşadığım müşteri deneyimi maalesef olumsuz sonuçlandı. Özellikle XenForo tema lisansı, mobil uygulama süreci, teknik destek ve referansların doğrulanması konularında ciddi problemler yaşadım.

Bu paylaşımın amacı herhangi bir kişiye hakaret etmek veya firma hakkında gerçek dışı bilgi yaymak değildir. Yaşadığım süreci, kendi görüşümü ve doğrulayabildiğim bilgileri diğer kullanıcıların da hizmet almadan önce araştırma yapabilmesi amacıyla aktarıyorum.

Blesyum firmasından hizmet almayı düşünenlere tavsiyem; ödeme yapmadan önce kullanılan yazılımların ve temaların lisans durumunu sorgulamaları, referans verilen firmalarla doğrudan iletişime geçmeleri ve yapılacak işi mümkün olduğunca ayrıntılı bir sözleşmeyle kayıt altına almalarıdır.

Ben yaşadığım süreç nedeniyle tekrar bu firmadan hizmet almayı düşünmüyorum ve araştırma yapan kişilerin de karar vermeden önce tüm bu hususları ayrıca kontrol etmesini tavsiye ediyorum.