sirdogukan
webmasterfrm
- Üyelik Tarihi
- 5 Aralık 2020
- Mesajlar
- 298
- Beğeniler
- 0
Sıradaki adım, uygun bir WordPress teması seçmektir. Tema, tasarımınızı belirleyen bir şablondur ve WordPress’in temelinde yatar. Temaları herhangi bir zaman değiştirebilirsiniz. Bu nedenle hangisi ile başlayacağınıza karar veremiyorsanız çok da dert etmeyin, her zaman değiştirme şansınız vardır.
Bununla birlikte, en başından ihtiyaçlarınıza uygun bir tema bulabilmeniz elbette en iyisi olacaktır! WordPress blog siteniz için tema seçerken göz önünde bulundurmanızın yararlı olacağı birkaç nokta:
1. Responsive (tüm cihazlara uyum gösterebilen) tasarım zorunludur!
2. Tema tüm tarayıcılarda iyi çalışmalıdır ve büyük WordPress eklentileri için destek hazır olmalıdır.
3. Başka bir dilde blog sitesi açmayı planlıyorsanız, tema çevirilere hazır olmalıdır.
4. Temanın kullanıcılarının hızlıca yanıt alabildiği bir forumun olup olmadığını kontrol edin.
5. Temiz kod SEO için önemlidir; emin olmak için demi kodu doğrulayın.
6.Deneyim en iyisini söyler. Bu nedenle temanın yüksek puana ve iyi yorumlara sahip olması iyiye işarettir.
Bu noktaları öğrendiğinize göre WordPress tema dizini‘nde ihtiyaçlarınıza en uygun temayı bulabilirsiniz. Temayı bulduğunuzda, WordPress yönetici panelinizi tekrar ziyaret edin ve Görünüm > Temalar > Yeni ekle kısmına devam edin.
Arama kutusunda WordPress Tema Dizini’nde bulup kullanmak istediğiniz temanın adını yazın. Ekranda temanız göründüğünde mouse imlecini üzerine getirin ve Kur butonuna tıklayın.
Kurulum tamamlandıktan sonra etkinleştir butonuna tıklayın.
Temanız artık kurulmuş olmalıdır! Alternatif olarak, başka bir yerde WordPress teması bulduysanız (örneğin, bir gelişticinin web sitesinden premium bir tema), bu temanın .zip dosyasını Tema Ekle ekranındaki Tema Yükle butonunu kullanarak yükleyebilirsiniz. Bu aşamada her zamanki gibi temanızı Etkinleştirebilirsiniz.
Temanızı seçtiğinizde, düzeninizi özelleştirmek istiyor olacaksınız. Buna geleceğiz ancak öncelikle web sitenize yeni özellikler eklemeye bakmanızı öneririz.
4.4). Bazı Temel WordPress Eklentilerini Kurun
vardır. Kısaca, bu eklentiler WordPress’in yeteneklerini genişletir. En iyi ve en temel eklentiler açık kaynaklı ve ücretsizdir. Örneğin:
Jetpack: WordPress geliştiricileri tarafından geliştirilmiş bu eklenti sitenizi güvenli kılmak, içeriği otomatik paylaşmak, iletişim formu göstermek ve daha fazlası için modülleri bir araya toplar.
Yoast SEO: Yüksek puana sahip olmak için SEO çok önemlidir ve bu eklenti de mevcut en popüler & en kapsamlı seçenektir. İçeriğinizi analiz eder ve optimize edilmesi gereken kısımları trafik lambası sistemiyle gösterir.
Google Analytics Dashboard for WP: Bu eklenti Google Analytics kodunu blogunuza kolaylıkla eklemeniz için bir yöntem sunar ve sitenizin trafiğini şipşak izlemenize olanak tanır.
Akismet: Spam birçok site sahibi için kabustur ve bu eklenti topluluk veritabanını kullanarak spam mesajları kökünden kazır. Bu da yine WordPress geliştiricilerinin sunduğu bir çözümdür.
Wordfence Security: Bu eklenti kurabileceğiniz en hayati eklentilerden biridir. Sitenizi brute force giriş denemelerinden, belirli zararlı IP’lerin saldırısından ve daha fazlasından koruyan çok amaçlı bir eklentidir.UpdraftPlus: Bir şeyler yanlış gittiğinde sitenizin yedeklerinin olması büyük bir kolaylıktır. UpdraftPlus yedekler için en popüler ve belki de en iyi çözümdür.
Eklenti kurulumu WordPress’e yeni tema eklemeye benzerdir. Başlamak için WordPress yönetici panelinizden Eklentiler > Yeni Ekle kısmını ziyaret edin.
Ardından istediği eklentiyi ara.
Arama sonucunda çıktığında Hemen yükle butonuna tıklayın. Yükleniyor… mesajı tamamlandığında eklentiyi blogunuzda kullanmak için üzerine tıklamanız gereken Etkinleştir butonunu göreceksiniz.
Bu işlemi ihtiyacınız olan tüm eklentileri kurmak için tekrarlayabilirsiniz. Eklentilerinizin hepsini kurduğunuzda heyecan verici kısım olan yazı yazıp yayımlamaya başlayabilirsiniz!
4.5) İlk Blog Yazınızı Yazın ve Paylaşın
Temel araçlarınızı hazırladığınıza göre siteniz için içerik oluşturup yayımlama zamanı gelmiş demektir! Birkaç sebepten ötürü bunu bu aşamada yapmak önemlidir. İlk olarak, gerçek içerik ile her şeyin sitenizde nasıl görüneceği konusunda fikriniz olacak. İnicisi, mesajınızı dünyaya iletmeyi ertelemeyeceksiniz. Son olarak, sitenizin her zaman yapım aşamasında olacağını hatırlamaktır. Hayatınızın geri kalanını sitenizi özelleştirmek için harcayabilir ve hiçbir zaman mükemmel olmayacağını düşünebilirsiniz. İçerik her zaman öncelikli olmalıdır.
Burada ilk blog gönderinizi yazma hakkında basit bir rehber bulabilirsiniz:
1.Blog gönderinizin konusunu seçin.
2.Arama motorlarında görünmesini istediğiniz anahtar kelimeyi içeren başlığı yazın.
3.Gönderinizi birkaç kısıma ayıran alt başlıklar kullanarak gönderinizin ana hatlarını belirleyin. Giriş, destekleyici kısımlar ve sonuç bölümleri olmalıdır.
4.Yazınızı yazın! Harici kaynaklara bağlantılar verin ve video, resim gibi medyalar için kısımları işaretleyin.
5.Yorum yazma, iletişim kurma veya abone olma gibi butonları gönderinin sonunda bulundurun.
Gönderinizin uzunluğu çok önemli değildir. Bu nedenle mesajınızı iletmek için ihtiyacınız kadar kelimeyi kullanın. Sonuç bilgilendirici veya eğlendirici olmalıdır. Bir şekilde okuyucuya değer katmalıdır.
İlk gönderinizi yazdığınızda, bunu WordPress’e eklemek isteyeceksiniz. Bu işleme WordPress yönetici panelinizin Yazılar > Yeni Ekle kısmını ziyaret ederek başlayabilirsiniz. İlk olarak yazının başlığını Başlık kısmına ekleyin ve içeriğinizi aşağıdaki geniş alana yerleştirin.
Ardından Ortam Ekle butonunu kullanarak resim, video veya diğer medyayı yazınıza ekleyebilirsiniz. Dosyanızı yükledikten sonra Yazıya Ekle butonuna tıklayın.
Eğer Yoast SEO eklentisini kurduysanız, meta açıklamasını da özelleştirebilirsiniz. Bu arama motorlarında görünen kısa açıklamadır. Bu nedenle doğru yapmak önemlidir. Kod parçacığını düzenle butonuna tıklayarak bunları ayarlayabilirsiniz.
Son olarak Önizleme butonunu kullanarak yazınızın iyi göründüğünden emin olabilirsiniz. Eğer her şey düzgün görünüyorsa, Yayımla butonunu kullanarak yazınızı internette paylaşın. Eğer yazınızın henüz paylaşılmasını istemiyorsanız, Taslak olarak kaydet butonunu kullanabilirsiniz.
Böylece ilk blog gönderinizi yayınladınız! Bu gönderiyi tamamladığınıza göre, ziyaretçileriniz için kullanıcı deneyimini optimize etmeye devam edebilirsiniz.
4.6) Sitenizin Kullanıcı Deneyimini Özelleştirin
Bu aşamada içeriğinizi paylaşmak için neredeyse hazırsızınız! Ancak, resmi olarak sitenizi başlatmadan önce her şeyi olabildiğince iyileştirmek için birkaç final değişiklik yapabilirsiniz.
Web sitenizin özelleştirilmesi genellikle temanın etrafında olacaktır. Çoğu tema birkaç basit ayarı desteklerken bazıları ilave ayarların özelleştirilmesine izin verir. İdeal olarak, ilk baştan ihtiyaçlarınıza en çok uyan temayı seçmiş olmanız gerekir ancak bu seçeneklerin elinizin altında olması daha kullanılır ve eşsiz bir web sitesi oluşturmanıza olanak sağlayacaktır.
Özelleştirme arayüzüne ulaşmak için WordPress yönetici panelinizin Görünüm > Özelleştir kısmına devam edin. Bu, sitenizin ön izlemesini gösterecek bir ekran yükleyecektir. Solda seçeneklerin bir listesini bulacaksınız.
Her temanın farklı seçeneklere sahip olabileceğini not etmek önemlidir. Temanızı markanızla mümkün olduğunca uyumlu hale getirmek için renk, arka plan ve yazı tipi gibi seçeneklerle başlamanızı öneririz. Bazı temalar logo yüklemenize bile izin verir. Bunlara Site kimliği ve Renkler kısımlarında inceleyin.
Ardından özel bir menü yapılandırmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için özelleştiricinin Menüler kısmını bulun. Eğer henüz bir menü oluşturmadıysanız, başlamak için Yeni menü oluştur butonuna tıklayın. Burada menüye yazılar, sayfalar, kategoriler ve hatta özel bağlantılar bile ekleyebilirsiniz. Menünün altında Menü konumları kısmında menünün ana menü olarak görünmesinden emin olmak için ilgili kutucuğu işaretleyebilirsiniz.
Site önizlemeniz mükemmel görünene kadar Özelleştirici ile deneyler yapmaya çekinmeyin. Hazır olduğunuzda değişiklikleri sitenize uygulamak için Yayımla butonuna tıklayabilirsiniz.
4.7) Daha sonra atacağınız adımları planlayın.
Buraya kadar geldiyseniz, blog nasıl açılır öğrenmiş, blog sitenizi açmış ve internette yayınlamış olmalısınız. Ancak, işler burada bitmiyor. Devam etmeden önce göz önünde bulundurabileceğiniz birkaç adım daha var.
İlk olarak, hangi aralıkta yazı yazacağınız ve tam olarak ne hakkında yazacağınızı düşünün. Eğer yalnızca eğlence için yazı yazıyorsanız, belki bu çok da önemli olmayacaktır. Ancak, eğer profesyonel amaçlı yazıyorsanız, editör takvimi oluşturmak isteyebilirsiniz. Burada içerik fikirlerinizi takip edebilir, gönderilerinizi zamanlayabilir ve blog hedeflerinize ulaştığınızdan emin olabilirsiniz.
Aynı zamanda blogunuzun performansını da göz önünde bulundurmalısınız. Bu hızlı yüklenmesi ve her cihazda iyi görünmesi gerektiği anlamına gelir. Eğer zaten responsive bir tema seçtiyseniz, siteniz tüm cihazlarda iyi görünecektir. Web sitenizin hızını da GTMetrix gibi online araçlarla test edebilirsiniz. Çoğu site WP Super Cache gibi ön bellekleme eklentisi kullanır. Kısaca, bu eklenti sitenizin bir sürümünü ziyaretçinin bilgisayarında saklar. Böylece ziyaretçi sitenizi tekrar ziyaret ettiğinde yüklenme süresi kısalmış olur. Bu şekilde web sitenizin ne kadar sürede yüklendiği büyük bir oranda kısaltılabilir.
Sitenizin güvenliğini de düşünmek isteyebilirsiniz. Siteniz için SSL Sertifikası Kurmayı düşünebilirsiniz. SSL sertifikası e-ticaret siteleri için temeldir ve ziyaretçilerinizin verisini hackerlardan korur.
Son olarak, blogunuza nasıl ziyaretçi çekeceğinizi düşünmek isteyebilirsiniz. Ziyaretçi çekerken en güçlü yöntemler SEO, sosyal medya ve e-posta pazarlamadır. Bunu blogunuza entegre etmek için Yoast SEO’nun yazı önerilerine uyguğunuzdan, yazılarınızdan sosyal medya paylaşma butonları eklediğinizden, e-posta aboneliği kurmak için MailChimp gibi bir servis kullandığınızdan emin olun.
Artık, nasıl blog açılır biliyorsunuz ve kendi WordPress blog sitenizi kurup yayınladınız. Nasıl siteler kurduğunuzu görmek için sabırsızlanıyoruz!
Bununla birlikte, en başından ihtiyaçlarınıza uygun bir tema bulabilmeniz elbette en iyisi olacaktır! WordPress blog siteniz için tema seçerken göz önünde bulundurmanızın yararlı olacağı birkaç nokta:
1. Responsive (tüm cihazlara uyum gösterebilen) tasarım zorunludur!
2. Tema tüm tarayıcılarda iyi çalışmalıdır ve büyük WordPress eklentileri için destek hazır olmalıdır.
3. Başka bir dilde blog sitesi açmayı planlıyorsanız, tema çevirilere hazır olmalıdır.
4. Temanın kullanıcılarının hızlıca yanıt alabildiği bir forumun olup olmadığını kontrol edin.
5. Temiz kod SEO için önemlidir; emin olmak için demi kodu doğrulayın.
6.Deneyim en iyisini söyler. Bu nedenle temanın yüksek puana ve iyi yorumlara sahip olması iyiye işarettir.
Bu noktaları öğrendiğinize göre WordPress tema dizini‘nde ihtiyaçlarınıza en uygun temayı bulabilirsiniz. Temayı bulduğunuzda, WordPress yönetici panelinizi tekrar ziyaret edin ve Görünüm > Temalar > Yeni ekle kısmına devam edin.
Arama kutusunda WordPress Tema Dizini’nde bulup kullanmak istediğiniz temanın adını yazın. Ekranda temanız göründüğünde mouse imlecini üzerine getirin ve Kur butonuna tıklayın.
Kurulum tamamlandıktan sonra etkinleştir butonuna tıklayın.
Temanız artık kurulmuş olmalıdır! Alternatif olarak, başka bir yerde WordPress teması bulduysanız (örneğin, bir gelişticinin web sitesinden premium bir tema), bu temanın .zip dosyasını Tema Ekle ekranındaki Tema Yükle butonunu kullanarak yükleyebilirsiniz. Bu aşamada her zamanki gibi temanızı Etkinleştirebilirsiniz.
Temanızı seçtiğinizde, düzeninizi özelleştirmek istiyor olacaksınız. Buna geleceğiz ancak öncelikle web sitenize yeni özellikler eklemeye bakmanızı öneririz.
4.4). Bazı Temel WordPress Eklentilerini Kurun
vardır. Kısaca, bu eklentiler WordPress’in yeteneklerini genişletir. En iyi ve en temel eklentiler açık kaynaklı ve ücretsizdir. Örneğin:
Jetpack: WordPress geliştiricileri tarafından geliştirilmiş bu eklenti sitenizi güvenli kılmak, içeriği otomatik paylaşmak, iletişim formu göstermek ve daha fazlası için modülleri bir araya toplar.
Yoast SEO: Yüksek puana sahip olmak için SEO çok önemlidir ve bu eklenti de mevcut en popüler & en kapsamlı seçenektir. İçeriğinizi analiz eder ve optimize edilmesi gereken kısımları trafik lambası sistemiyle gösterir.
Google Analytics Dashboard for WP: Bu eklenti Google Analytics kodunu blogunuza kolaylıkla eklemeniz için bir yöntem sunar ve sitenizin trafiğini şipşak izlemenize olanak tanır.
Akismet: Spam birçok site sahibi için kabustur ve bu eklenti topluluk veritabanını kullanarak spam mesajları kökünden kazır. Bu da yine WordPress geliştiricilerinin sunduğu bir çözümdür.
Wordfence Security: Bu eklenti kurabileceğiniz en hayati eklentilerden biridir. Sitenizi brute force giriş denemelerinden, belirli zararlı IP’lerin saldırısından ve daha fazlasından koruyan çok amaçlı bir eklentidir.UpdraftPlus: Bir şeyler yanlış gittiğinde sitenizin yedeklerinin olması büyük bir kolaylıktır. UpdraftPlus yedekler için en popüler ve belki de en iyi çözümdür.
Eklenti kurulumu WordPress’e yeni tema eklemeye benzerdir. Başlamak için WordPress yönetici panelinizden Eklentiler > Yeni Ekle kısmını ziyaret edin.
Ardından istediği eklentiyi ara.
Arama sonucunda çıktığında Hemen yükle butonuna tıklayın. Yükleniyor… mesajı tamamlandığında eklentiyi blogunuzda kullanmak için üzerine tıklamanız gereken Etkinleştir butonunu göreceksiniz.
Bu işlemi ihtiyacınız olan tüm eklentileri kurmak için tekrarlayabilirsiniz. Eklentilerinizin hepsini kurduğunuzda heyecan verici kısım olan yazı yazıp yayımlamaya başlayabilirsiniz!
4.5) İlk Blog Yazınızı Yazın ve Paylaşın
Temel araçlarınızı hazırladığınıza göre siteniz için içerik oluşturup yayımlama zamanı gelmiş demektir! Birkaç sebepten ötürü bunu bu aşamada yapmak önemlidir. İlk olarak, gerçek içerik ile her şeyin sitenizde nasıl görüneceği konusunda fikriniz olacak. İnicisi, mesajınızı dünyaya iletmeyi ertelemeyeceksiniz. Son olarak, sitenizin her zaman yapım aşamasında olacağını hatırlamaktır. Hayatınızın geri kalanını sitenizi özelleştirmek için harcayabilir ve hiçbir zaman mükemmel olmayacağını düşünebilirsiniz. İçerik her zaman öncelikli olmalıdır.
Burada ilk blog gönderinizi yazma hakkında basit bir rehber bulabilirsiniz:
1.Blog gönderinizin konusunu seçin.
2.Arama motorlarında görünmesini istediğiniz anahtar kelimeyi içeren başlığı yazın.
3.Gönderinizi birkaç kısıma ayıran alt başlıklar kullanarak gönderinizin ana hatlarını belirleyin. Giriş, destekleyici kısımlar ve sonuç bölümleri olmalıdır.
4.Yazınızı yazın! Harici kaynaklara bağlantılar verin ve video, resim gibi medyalar için kısımları işaretleyin.
5.Yorum yazma, iletişim kurma veya abone olma gibi butonları gönderinin sonunda bulundurun.
Gönderinizin uzunluğu çok önemli değildir. Bu nedenle mesajınızı iletmek için ihtiyacınız kadar kelimeyi kullanın. Sonuç bilgilendirici veya eğlendirici olmalıdır. Bir şekilde okuyucuya değer katmalıdır.
İlk gönderinizi yazdığınızda, bunu WordPress’e eklemek isteyeceksiniz. Bu işleme WordPress yönetici panelinizin Yazılar > Yeni Ekle kısmını ziyaret ederek başlayabilirsiniz. İlk olarak yazının başlığını Başlık kısmına ekleyin ve içeriğinizi aşağıdaki geniş alana yerleştirin.
Ardından Ortam Ekle butonunu kullanarak resim, video veya diğer medyayı yazınıza ekleyebilirsiniz. Dosyanızı yükledikten sonra Yazıya Ekle butonuna tıklayın.
Eğer Yoast SEO eklentisini kurduysanız, meta açıklamasını da özelleştirebilirsiniz. Bu arama motorlarında görünen kısa açıklamadır. Bu nedenle doğru yapmak önemlidir. Kod parçacığını düzenle butonuna tıklayarak bunları ayarlayabilirsiniz.
Son olarak Önizleme butonunu kullanarak yazınızın iyi göründüğünden emin olabilirsiniz. Eğer her şey düzgün görünüyorsa, Yayımla butonunu kullanarak yazınızı internette paylaşın. Eğer yazınızın henüz paylaşılmasını istemiyorsanız, Taslak olarak kaydet butonunu kullanabilirsiniz.
Böylece ilk blog gönderinizi yayınladınız! Bu gönderiyi tamamladığınıza göre, ziyaretçileriniz için kullanıcı deneyimini optimize etmeye devam edebilirsiniz.
4.6) Sitenizin Kullanıcı Deneyimini Özelleştirin
Bu aşamada içeriğinizi paylaşmak için neredeyse hazırsızınız! Ancak, resmi olarak sitenizi başlatmadan önce her şeyi olabildiğince iyileştirmek için birkaç final değişiklik yapabilirsiniz.
Web sitenizin özelleştirilmesi genellikle temanın etrafında olacaktır. Çoğu tema birkaç basit ayarı desteklerken bazıları ilave ayarların özelleştirilmesine izin verir. İdeal olarak, ilk baştan ihtiyaçlarınıza en çok uyan temayı seçmiş olmanız gerekir ancak bu seçeneklerin elinizin altında olması daha kullanılır ve eşsiz bir web sitesi oluşturmanıza olanak sağlayacaktır.
Özelleştirme arayüzüne ulaşmak için WordPress yönetici panelinizin Görünüm > Özelleştir kısmına devam edin. Bu, sitenizin ön izlemesini gösterecek bir ekran yükleyecektir. Solda seçeneklerin bir listesini bulacaksınız.
Her temanın farklı seçeneklere sahip olabileceğini not etmek önemlidir. Temanızı markanızla mümkün olduğunca uyumlu hale getirmek için renk, arka plan ve yazı tipi gibi seçeneklerle başlamanızı öneririz. Bazı temalar logo yüklemenize bile izin verir. Bunlara Site kimliği ve Renkler kısımlarında inceleyin.
Ardından özel bir menü yapılandırmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için özelleştiricinin Menüler kısmını bulun. Eğer henüz bir menü oluşturmadıysanız, başlamak için Yeni menü oluştur butonuna tıklayın. Burada menüye yazılar, sayfalar, kategoriler ve hatta özel bağlantılar bile ekleyebilirsiniz. Menünün altında Menü konumları kısmında menünün ana menü olarak görünmesinden emin olmak için ilgili kutucuğu işaretleyebilirsiniz.
Site önizlemeniz mükemmel görünene kadar Özelleştirici ile deneyler yapmaya çekinmeyin. Hazır olduğunuzda değişiklikleri sitenize uygulamak için Yayımla butonuna tıklayabilirsiniz.
4.7) Daha sonra atacağınız adımları planlayın.
Buraya kadar geldiyseniz, blog nasıl açılır öğrenmiş, blog sitenizi açmış ve internette yayınlamış olmalısınız. Ancak, işler burada bitmiyor. Devam etmeden önce göz önünde bulundurabileceğiniz birkaç adım daha var.
İlk olarak, hangi aralıkta yazı yazacağınız ve tam olarak ne hakkında yazacağınızı düşünün. Eğer yalnızca eğlence için yazı yazıyorsanız, belki bu çok da önemli olmayacaktır. Ancak, eğer profesyonel amaçlı yazıyorsanız, editör takvimi oluşturmak isteyebilirsiniz. Burada içerik fikirlerinizi takip edebilir, gönderilerinizi zamanlayabilir ve blog hedeflerinize ulaştığınızdan emin olabilirsiniz.
Aynı zamanda blogunuzun performansını da göz önünde bulundurmalısınız. Bu hızlı yüklenmesi ve her cihazda iyi görünmesi gerektiği anlamına gelir. Eğer zaten responsive bir tema seçtiyseniz, siteniz tüm cihazlarda iyi görünecektir. Web sitenizin hızını da GTMetrix gibi online araçlarla test edebilirsiniz. Çoğu site WP Super Cache gibi ön bellekleme eklentisi kullanır. Kısaca, bu eklenti sitenizin bir sürümünü ziyaretçinin bilgisayarında saklar. Böylece ziyaretçi sitenizi tekrar ziyaret ettiğinde yüklenme süresi kısalmış olur. Bu şekilde web sitenizin ne kadar sürede yüklendiği büyük bir oranda kısaltılabilir.
Sitenizin güvenliğini de düşünmek isteyebilirsiniz. Siteniz için SSL Sertifikası Kurmayı düşünebilirsiniz. SSL sertifikası e-ticaret siteleri için temeldir ve ziyaretçilerinizin verisini hackerlardan korur.
Son olarak, blogunuza nasıl ziyaretçi çekeceğinizi düşünmek isteyebilirsiniz. Ziyaretçi çekerken en güçlü yöntemler SEO, sosyal medya ve e-posta pazarlamadır. Bunu blogunuza entegre etmek için Yoast SEO’nun yazı önerilerine uyguğunuzdan, yazılarınızdan sosyal medya paylaşma butonları eklediğinizden, e-posta aboneliği kurmak için MailChimp gibi bir servis kullandığınızdan emin olun.
Artık, nasıl blog açılır biliyorsunuz ve kendi WordPress blog sitenizi kurup yayınladınız. Nasıl siteler kurduğunuzu görmek için sabırsızlanıyoruz!