E-ticaret Pinterest Hesabım Shadow Ban Yedi

serhat67

webmasterfrm
Ticaret: 0 / 0 / 0
Arkadaşlar ben dropshipping iş modeli yapıyorum. Buna bağlı da bir site açarak genel mağaza inşa ediyorum. Attığım ürünlere ait video pinlerini de pinterestte yayınlıyorum. Organik artı bir trafik oluyor ki ileriye dönük güzel bir yatırım olacağı düşüncesindeyim.

Şimdi birkaç gündür görüntülenmeler de 0'a düşünce durumu anladım. Öyle ki attığım pinler binelrce gösterim alırken bu duruma geldi. Kesinlikle herhangi bir bot felan kullanmıyorum. Video edit kendim yapıp, açıklamalarını da facebook ve instagram tarzı yerlerden alarak pin paylaşımı yapıyordum. Yani organik bir çalışma yürütüyorum.

Buna etken en büyük neden galiba birkaç ay önce clickbank yapmak için açtığım hesabım kapatıldı. Aslında onda da organik çalışıyordum ama satış ortaklığını üstlendiğim ürün rağbeti bol bir ürün olduğu için şikayet aldık herhalde. O yüzden kapatılmıştı. Ben yine aynı tarayıcı ve bilgisayar üzerinden alışveriş mağazam için pinterest hesabı açtım. Başlangıçta ki ilk 10 gün sıkıntısız görüntülenme alırken sonradan ip üzerinden yasaklamış olabilir mi beni. Yani bunu hesap açar açmaz yapması gerekmiyor muydu. Aslında sorunun cevabını kendim verdim ama :) sizlerden de bir fikir, düşünce bekliyorum. Mesaj atmam bir işe yarar mı bu arada. Birde domain'de yasaklanmış olabilir mi.

Fekeli

Entrepreneur
webmasterfrm
Aslında cevabı da dediğiniz gibi kendiniz de vermişsiniz :)

Eğer spamsız manuel olarak organik şekilde ilerlediyseniz shadow yiyen mail hesabınızla ingilizce yazarak durumunuzu açıklamanız. Çoğu durumda istisnalar olabiliyor. Pinterest çalışanlarının gözüne batan durumlar da shadow veya domaini banlayabiliyorlar.

Genel olarak durumunuzu açıklayıcı net bir mail iletirseniz mutlaka bir dönüş alırsınız. Hatta shadowban bölümlerine bakan kısımın mail adresini bir konuda paylaşmıştık. Pinterest içerisindeki konulara bir göz atın.

serhat67

webmasterfrm

Eğer spamsız manuel olarak organik şekilde ilerlediyseniz shadow yiyen mail hesabınızla ingilizce yazarak durumunuzu açıklamanız. Çoğu durumda istisnalar olabiliyor. Pinterest çalışanlarının gözüne batan durumlar da shadow veya domaini banlayabiliyorlar.

Genel olarak durumunuzu açıklayıcı net bir mail iletirseniz mutlaka bir dönüş alırsınız. Hatta shadowban bölümlerine bakan kısımın mail adresini bir konuda paylaşmıştık. Pinterest içerisindeki konulara bir göz atın.

Tolga hocam, çok teşekkür ederim. Gerçekten emek verdim açtığım günden bu yana. 100'e yakın pin attım. Baştan da başlarım sorun değil ama olanı kurtarabilirsem ne ala :) Teşekkür ettim tekrardan. Hayırlı günler dilerim.

Fekeli

Entrepreneur
webmasterfrm
@serhat67

FuNCTioN

Kategori Moderatörü
İngilizce - Türkçe yazmanız farketmez. Pintereste gidip legal ve gerçek bir hesap olduğunuzu açıkca belirten bir mesaj yazınız.

serhat67

webmasterfrm

Hocam tekrardan merhabalar :)

@Witcher ve @FuNCTioN Hocalarıma da teşekkür ederim yönlendirmeleri için. Wincher hocamızın konusunu paylaştığı direk mail adresi artık kullanılmıyormuş. Pinterest'te destek kısmımdan yapmam gerektiği anlatan otomatik bir mesaj aldım çünkü. Bende pinterest üzerinden yazdım. Durumu açıkladım. İşte bot olmadığımı herhangi bir spam da yapmadığımı belirttim ama geri dönüş olmadı. 2 kere mesaj attım ama dönüş alabilmiş değilim olumlu veya olumsuz. Hala daha shadow ban'da hesabım ama ne yapayım dersiniz. Artık yeni bir hesap açarak yoluma devam mı edeyim. Normal de 1 gün içinde olumlu olumsuz dönerlerdi ama artık 2 hafta oldu. Birde yardım bölümünde seçenekler de pin bölümünü seçerek durumu izah ettim. Bu kısım da seçtiğim yer de önemli mi.

Yeni bir hesap açmak mühim değil de onaylı domain de etkilenmiş olabilir mi. Aklımda vps kiralayarak yeni hesap açma düşüncesi var ama tavsiyelerinize burada yine ihtiyacım olacak. Bir daha mesaj atayım mı dersiniz.

Şimdiden teşekkür ederim..

FuNCTioN

Kategori Moderatörü
@serhat67 hocam , daha önce aynı sitem 3 kez yasaklandı her üçünde de pinterest destek üzerinden ticket ile işlemi geri aldırdım. Örnek olması amaçlı olarak yolladığım bir ticket içeriğini ekliyorum.

Zendesk (Pinterest Support)
6 Ağu ÖÖ 12:15 PDT

Merhaba,
Bize ulaştığınız için teşekkür ederiz. Sorunuz bizim için son derece önemlidir ve mümkün olan en kısa sürede bir ekip üyemiz sorunuzu yanıtlayacaktır. Bazı durumlarda birkaç günü bulsa da genellikle birkaç saat içinde yanıt veririz.
Teşekkürler,
Pinterest ekibi

Mehmet Erkan
6 Ağu ÖÖ 12:15 PDT
ENG : We see that our account for our local news site is blocked by pinterest. We would like to let you know that we are very sorry for not being able to make sense of the fact that the pinterest, which we use for the purpose of reaching information and news about our city, has made such a transaction. We demand that the blocking on our site, which is one of the important websites of our city, be removed as soon as possible. With this situation corrected, we wish to give our followers and the audience who follow the news of our city and our city the opportunity to give information and promote our city as before.
TR: Yerel haber sitemiz için kullandığımız hesabımızın pinterest tarafından engellendiğini görmekteyiz. Şehrimiz hakkında bilgilerin ve haberlerin daha çok kişiye ulaşması amacıyla kullandığımız pinterest'in bu şekilde bir işlem yapmış olmasına anlam verememek ile birlikte çok üzüldüğümüzü bilmenizi isteriz. Kentimizin önemli sayılacak web siteleri arasında bulunan sitemiz üzerindeki engellemenin en kısa zamanda kaldırılmasını talep etmekteyiz. Bu durumun düzeltilmesi ile birlikte takipçilerimize ve kentimiz ile kentimiz haberlerini takip eden kitleye yine eskisi gibi bilgi verebilme ve kentimizi tanıtma şansımıza kavuşmayı diliyoruz.