sirdogukan
webmasterfrm
Aslında facebookta sızın hesabınız calınmıyor, hesabınız ya da arkadas lıstenızdekı bir kısının hesabı oldugu gıbı tum bılgılerı ve resımlerı ıle kopyalanıyor ve bu kısı sozde sızın arkadasınızmıs gibi sıze yazıp yardım ıstıyor para talep edıyor yanı mantık bu.
genelde ıste ahmet ben mehmet yenı hesap actım diğeri iptal oldu giremıyorum gibi seyler yazıp ya cekılıs var sende katıl telefonuna gelen kodu bana ılet der ya yolda kaldım para yolla der ya kart numarnızı ıster yada farklı bir sekılde sızden yardım talep eder sızde o kısıyı arkadasınız sandıgınız ıcın gonderır yada sıfrenızı verırsınız aslında o kısı sızın arkadasınız değil arkadasınızın facebook hesabının kopyasındanın basındakı kısıdır
ve bu ıletısımı sizinle sadece facebook mesajlasma uzerınden kurar.
Bir diğer dikkat etmenız gereken husus ıse facebook ta karsınıza cıkan bir takım uygulamalar ve bu uygulamaları kullanmak ıcın hesabınıza ıstenılen erısım ızını. bunlarıda ayarlar guvenlık ızın verılen etkın uygulamalar kısmından gorebılır kapatabılır engelleyebılırsınız.
Pekı ne yapmak gerek?
İyi Forumlar.
genelde ıste ahmet ben mehmet yenı hesap actım diğeri iptal oldu giremıyorum gibi seyler yazıp ya cekılıs var sende katıl telefonuna gelen kodu bana ılet der ya yolda kaldım para yolla der ya kart numarnızı ıster yada farklı bir sekılde sızden yardım talep eder sızde o kısıyı arkadasınız sandıgınız ıcın gonderır yada sıfrenızı verırsınız aslında o kısı sızın arkadasınız değil arkadasınızın facebook hesabının kopyasındanın basındakı kısıdır
Bir diğer dikkat etmenız gereken husus ıse facebook ta karsınıza cıkan bir takım uygulamalar ve bu uygulamaları kullanmak ıcın hesabınıza ıstenılen erısım ızını. bunlarıda ayarlar guvenlık ızın verılen etkın uygulamalar kısmından gorebılır kapatabılır engelleyebılırsınız.
Pekı ne yapmak gerek?
- Arkadas lıstenızın gızlılık ayarını yapın lıstenız kımseye acık olmasın sadece ben yapmanız yeterlı.
- 2 adımlı doğrulamayı acın ve telefonunuza gelen sms ıle giriş yapın
- Şifrenızde hem harf hem rakam hemde karakter kullanın ornek: parrola123*? gibi
- Yaslanınca nasıl gornucem? yok karakterım nedir? gibi sacma ve yersız uygulamaları kullanmayın bunların calısması ıcın sızden hesabınıza erısım ızını ıster vermeyın onaylamayın.
- Mesaj yolu ıle aldıgınız dosyaları acmayın! ve gelen baglantı lınklerıne asla tıklamayın.
- Kişi size yazdıgı zaman teyit etmek amaclı bana whatsapp uzerınden de yazarmısın diye farklı bir ıletısım kanalı uzerınden sıze yazmasını ısteyın.
İyi Forumlar.