İnstagram'da Keşfete Düşmeniz İçin Net Taktikler ve Yapmanız Gerekenler (KAÇIRMA)

Fekeli

Entrepreneur
webmasterfrm
Üyelik Tarihi
7 Mayıs 2019
Mesajlar
605
Beğeniler
312
Ticaret: 0 / 0 / 0
İnstagram da artık hemen hemen herkesin bir sayfası mevcut. Gerek satmak istediği ürünler için gerekse bir spor veya yemek sayfasınızın hareketlenmesini sağlamak için keşfet çok önemli bir husustur.

Öncelikle benim gibi sıfırdan başlayıp sabreden arkadaşlar için olayı açığa kavuşturacağım. Keşfete düşmek için kafayı yiyenleri gördüm o yüzden artık böyle bi konunun açılma zamanının geldiğini düşündüm :)

Adım adım anlatmaya çalışacağım kafaların karışmaması için.

Adım 1: Yeni gmail hesabı açın.
Adım 2: Aldığınız yeni gmail hesabı ile Instagram hesabı oluşturun ve adımları takip ederek devam edin. Hepsini tamamladıktan sonra Hesabı İşletme Hesabına veya İçerik Üretici Hesabına geçirerek istediğiniz kategoriyi seçebilirsiniz.
Adım 3: Yeni gmail alarak instagram hesabınızı oluşturdunuz '' profil resminiz, sayfa biyografiniz ve kullanıcı adınızı '' da özenle tamamladıktan sonraki işlem; Konunun en başında da belirttiğim gibi burada sabretmeniz gerekecek. 10 gün de veya 20 gün de sayfanız dan bir beklenti içinde olmayın. Yazımın alt satırların da bunun sebebini açıklayacağım.
(Adım 3 bu işe yeni başlayacaklar için veya keşfete düşemeyen kişiler için ideal bir çözüm)

Adım 4:
Herşeyi hali hazır yaparak sayfanızı kurdunuz video ekleme aşamasına geldiniz. Şimdi zurnanın Zırt dediği yere geldiniz demektir. :) İşi bilenler yani daha önce bu işle uğraşanlara gayet çok basit gelecek anlatacaklarım. Aslın da bu konu tam da bilmeyenlere hitaben açıldı. Birçok yer de keşfete nasıl düşerim gibi yazılar gördüğüm için basitleştirmek istedim..

İnstagram da video arayışına gireceksiniz buna tamamen siz karar vermelisiniz. İsterseniz youtube'dan, tiktok'dan, veya instagram'dan büyük sayfaların videolarını etiketleme yaparak kullanabilirsiniz. İnstagram da video indirmek için play store'de instagram video indir uygulamaları mevcut. Bu uygulamayla instagramdaki video linkiyle beraber kopyala yapıştır yaparak indirip kullanabilirsiniz. Youtube veya farklı platformlardan videoları kullanarak sayfa isminizi veya video ile alakalı kısa kısa yazılar yazabilir istediğiniz şekilde edit yapabilirsiniz kısaca. Bunun içinse InShot uygulaması ücretsiz olarak sizlere birçok edit ve düzenlemeye izin veriyor. Buradan şunun da altını çizeyim. Fikri mülkiyet yani telif hakları olan videoları kullanmanız sayfanızın kapanmasına sebeb olacaktır.. Buna en güzel örnek verecek olursak Acunmedya'ya ait videoların paylaşılması size karşı telif hakkı doğurur.. Bunlara dikkat etmelisiniz..

Adım 5: Sıfırdan sayfamızı açtık ve video paylaşacağız. Burada en önemli etken yemek tarifleriyle alakalı bir video paylaştıysanız etikete yani (hashtag)'leriniz konuyla alakasız olmamalı.
Buradan kısaca özetleyecek olursak yemek tarifi videosu paylaşacaksanız etiket olarak #sporaraba veya #elbise gibi etiketler girmeniz sayfanız için yararından çok zararı olacaktır.

İnstagram yaklaşık 30 adet etiket paylaşabilme izni veriyor. Buda her sayfa açacak kişiler için oldukça büyük avantaj zaten. Sizin konuyla alakalı paylaşacağınız etiketler #yemek #yemektarifleri #yemekvepasta #yemekvideosu gibi etiketler kullanmalısınız. (Burada anlatılmak istenen şey kullandığınız kategoriye göre video ve ona göre etiketler kullanmak zorundasınız) Aksi takdirde instagram bunu algıladığın da sayfayı 10-15 gün spama alabilir veya kısıtlayabilir.

Adım 6: Paylaşım saatlerim nasıl olmalı ve hangi saatler de paylaşmalıyım diye soracaksınız ?
Arkadaşlar yaşam biçimleriniz farklı olabileceği için kendinize göre bir saat çizelgesi ayarlayarak kafanız da uyarlayabilirsiniz. Sayfam canlı bir sayfa olsun hakaretlensin erişimim ve görüntülemelerim yüksek olsun istiyorsanız tecrübelerimle söylüyorum net bir şekilde. Öğlen 12 gibi 1 video ile başlıyorum her 2 saatte bir video atarak gece 12'yi tamamlıyorum.
Bu kısımın altını özellikle çizdim uygulayan arkadaşlar kesinlikle pişman olmayacaklar. Sonrasında gece 12'den sonra ise yani 00:00 00:30 arası ya da 01:00 saatleri tam videolarınızın izlenmeye en müsait saati. (hareketlenmeye başlamış keşfette yavaş yavaş görünmeye başlayanlar bunu kesinlikle yapmalı) sizin için +++plus değerindedir.

Bu adım 6: ya ilave olarak bir önemli etkenlerden birisi de son günler de Instagram Reels özelliğini getirdi. 15 saniyelik kısa videolar hazırlayarak yada hazır videolardan paylaşarak sayfanızı hareketli tutabilir keşfette canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Reels, video paylaşımlarına da özen göstermenizi tavsiye ederim. Paylaşım saatlerini ben her 2 saatte bir paylaştığım videoların 1 saati dolduğun da araya bir Reels videosu sıkıştırıyorum. Her 2 saatte bir paylaşmanıza göre yok Reels videosunu. Sonuç olarak Reels'in amacı direk keşfette görünmesi videoların. 3-4 saat arayla videolar atabilirsiniz.


Adım 7: Bu adım çok önemli arkadaşlar. Yukarıda da belirttiğim gibi sıfırdan başlayanlar için, gerek 1 ay gerekse 2 ay sabretmek zorundasınız.. Emin olun meyvesini yiyeceksiniz videolarınız izlenmeye keşfete düşmeye başlayacaktır yavaş yavaş. Sonrasında konu altından teşekkür mesajlarınızı yazabilirsiniz :) Desteklerinizden çekinmeyin elimizden geldiğince sizlere yardım olmaya çalışırız :)

Yaptıklarım ve çok iyi sonuç aldığım için buraya bu konuyu açtım. Sormak istediklerinizi konu altından belirtebilirsiniz. Umarım çok faydalı olmuştur.

Unutmayın bunu 50-100 liraya taktik niyetine satanlar var :) Aman görmeden kaçalım ?
 

oxcakmak

webmasterfrm
Üyelik Tarihi
3 Mayıs 2020
Mesajlar
42
Beğeniler
18
Konum
Kocaeli
Ticaret: 0 / 0 / 0
Ek olarak benden gelsin:
Instagram sayfası açmanız gerekirken bilmeniz gerek bazı öğeler
-En çok kullanılan 2. Sosyal Medya
-Kullanıcıların çoğu 35 yaş ve altında (Z Kuşağı çoğunlukla 16-30)
-Günlük ortalama kullanım süresi bir (1) saate yakın ve üzerinde
-İşletmelerin sıkça kullanması
-Yeni ürün ve hizmetlerin en kolay ve hızlı şekilde bulunması
-Milyonlarca kişi instagram hikayelerine ve içeriklerine göz atıyor
-Diğer sosyal medyalara nazaran daha çok etkileşim
-Satın alımlarda daha etkili bir rol oynaması

Sayfa açarken cevaplanması gereken sorular
-Sayfayı açma amacın ne (Yan gelir / iş / para kazanma)
-Hangi alanda içerik üreteceksin (Spor / Dizi & Film / Çizgi Çizim & Resim vb)
-Yeni insanlara ne vereceksin (Bilgi / Eğlence / Haber / Kişisel Gelişim Mesajları)
-Sayfalar ve yönetim hakkında bilgi sahibi misin (Kimse beğenmese bile devam etmek mi yoksa içerik üretmeye devam etmek mi)
-Detaylı hedef analizi (xxx aylık / yıllık vb hedefler)

Sayfa Kurulumu
Bir instagram sayfası kurarken profilinize giren birinin ilk izlenimi olarak renk, dizayn (içerik tasarımı), bilgilendirme (biyografi) çok önemli.

Logo: Tasarlayabileceğiniz bazı siteler: Logo Genie / Canva / Hatchful / Taiolarbrands

Sayfa Adı: Orjinal / Basit / Kolay aranabilecek (ne kadar kısa o kadar iyi)

Biyografi: Hedefler & Amaçlar / Websiteniz (varsa linki) / İşletme Bilgileri (Varsa adres, telefon ve e-posta) / Emojiler

Öne Çıkarılmış Hikaye: Tüm sıralama ve seriler aynı stil olmalı (Aynı renk vs)

[NOT] Sayfa dizaynı, renk uyumu ve sürekliliği takipçiler için marka ve kalite algısı yaratır

Sayfa İçeriği Üretmek
Sayfa içeriği üretirken:
-Aynı alanda içerik üreten sayfalardan alıntı ve ilham (aynı içerik farklı tasarım)
-Trend konuları takip etmek (Yeni yeni ortaya çıkan veya büyüme potansiyeli olan içerikler)
-İhtiyaç duyulan ve fayda sağlayacak bilgilerin tespiti

İçerik Tasarımı:
-Şekil: Kare / Yatay / Dikey
-Renk: Sabit x adet renk paleti - 1 veya 2 ana renk / 3 veya 4 yardımcı renk
-Düzen
-Logo: Köşe & Orta

Instagram Kitlesinin Aktif Olduğu zamanlar:
-Pazartesi: Saat - 12:00 - 13:00 - 14:00 - 15:00 - 19:00 - 20:00 - 22:00
-Salı: Saat - 12:00 - 13:00 - 14:00 - 15:00 - 19:00 - 20:00 - 22:00
-Çarşamba: Saat - 12:00 - 13:00 - 14:00 - 15:00 - 19:00 - 20:00 - 22:00
-Perşembe: Saat - 12:00 - 13:00 - 14:00 - 15:00 - 19:00 - 20:00 - 22:00
-Cuma: Saat - 12:00 - 13:00 - 14:00 - 15:00 - 19:00 - 20:00 - 22:00
-Cumartesi: Saat - 12:00 - 13:00 - 14:00 - 15:00 - 19:00 - 20:00 - 22:00
-Pazar: Saat - 12:00 - 13:00 - 14:00 - 15:00 - 19:00 - 20:00 - 22:00

[NOT] 20:00 ve 22:00 Saatleri arası genellikle 57% - 60% arasındadır!
[NOT] En iyi paylaşım zamanı akşam 17:00 sonrası!
[NOT] Eğer az paylaşımınız var ise günlük 12:00 - 14:00 / 17:00 - 19:00 / 20:00 - 22:00 saatleri arasında bölebilirsiniz!
[NOT] Bir üst maddede verdiğim saatler arasında paylaşım yapın (15 dk sonra) ve zamanı asla kaçırmayın!
[NOT] Sayfanıza veya içeriğinize gelen her yorum, beğeni, kaydet ve gönderim bir üst seviyeye çıkma imkanınızı arttıracaktır!

Gönderiler nasıl viral hale gelir:
-Tartışma: Arkasında durduğun bir konu hakkında bilgi sahibi ol (Örneğin Android telefon neden iphonedan daha iyidir)
-Değer: Yüksek oranda değer sunmak (komedi, bilgi vs)
-İlişkilendirme: Sayfanıza gelen takipçi, paylaşımınızı kendisi veya arkadaşı ile ilişkilendirebiliyorsa gönderinizi kaydetme ve gönderme olasılığı çok büyüktür

Hashtag kullanımı
-En az bir Instagram hashtag'ine sahip olan bir gönderi, hashtag'siz gönderilere göre ortalama %12.6 daha fazla etkileşim sağlar
-Gönderileriniz ve hikayelerinizle alakalı ve hedeflenmiş hashtagler, yeni kitleler tarafından keşfedilmeniz için en iyi yollardan bir tanesidir
-Hashtag gönderilerinizde sizi kategorilendirerek ilgili izleyici önüne çıkarır ve hashtaglerinizden gelen istatistikleri görmenizi sağlar

[NOT] Yanlış hashtag kullanımı durumunda hesabınız gölgelenir [SHADOWBAN] - Örneğin fotoğraf ise ekonomi ve finans hashtagleri içermemelidir!
[NOT] Maksimum 30 hashtag kullabilirsiniz!
[NOT] Büyük sayfaları inceleyerek gönderide kullanılan hashtagleri kullanın!
[NOT] Hitap etmek istediğiniz ve kategoriye göre hashtag seçiniz!
[NOT] Kullanmış olduğunuz hashtagler bir süre sonra büyük kitleler tarafından farkedilecektir!
[NOT] 11 veya daha fazla Hashtag kullanmak, hiç kullanmamaya göre %442 oranda daha fazla etkileşim sağlar (Gönderilerinizde en az 11 hashtag kullanın)

Hashtaglerin Ortalama Etkileşim Oranları:
*0 Hashtag – 1k takipçi başına 18% etkileşim
*1 Hashtag – 1k takipçi başına 29% etkileşim
*2 Hashtags – 1k takipçi başına 41% etkileşim
*3 Hashtags – 1k takipçi başına 39% etkileşim
*4 Hashtags – 1k takipçi başına 31% etkileşim
*5 Hashtags – 1k takipçi başına 43% etkileşim
*6 Hashtags – 1k takipçi başına 33% etkileşim
*7 Hashtags – 1k takipçi başına 30% etkileşim
*8 Hashtags – 1k takipçi başına 39% etkileşim
*9 Hashtags – 1k takipçi başına 49% etkileşim
*10 Hashtags – 1k takipçi başına 22% etkileşim
*11 Hashtags – 1k takipçi başına 79% etkileşim

[NOT] Hashtag performanslarınız ölçün (Gerekli ve gereksiz olanları ayırt edin)

Instagram algoritmasını etkileyen faktörler nelerdir:
-İlgi: Bu, bir gönderiye ne kadar değer verilecek.
-Güncellik: Instagramda 1 hafta önce paylaşılan gönderi yerine 1 gün önce paylaşılan gönderi öne çıkıyor.
-Yakınlık: Etkileşime girilen hesaplar daha fazla görünür hale geliyor (Takipçileri etkileşime sokmak kritik seviyede önemli)
-Sıklık: Instagram uygulamasını hangi sıklıkta kullandığınıza bağlı olarak gönderilerin gösterimi değişiyor (İnstagram'ı çok sık kullanıyorsanız, en güncel olanlar; yoksa en önemli olanlar gösteriliyor)
-Takip Etmek: Eğer çok kişiyi takip ediyorsa kullanıcılar, Instagram'ın daha fazla seçeneği oluşur, bu nedenle muhtemelen her hesaptaki tüm gönderileri görmezsiniz.
-Kullanım: Bir kullanıcı Instagram'da çok fazla zaman harcıyorsa, ilgi alanları ile ilgili gönderiler ile daha sık karşılaşır.

[NOT] Paylaşım yaparken ilk 1 saat çok önemli. O yüzden paylaşımlarınızın saati direkt olarak etkileşiminizle, etkileşiminiz de direkt olarak büyümenizle doğru orantılı.

En iyi paylaşım saatleri hangi zamanlardır:
-Pazartesi / 12:00-15:00 - 18:00-21:00
-Salı / 09:00-12:00 - 18:00-21:00
-Çarşamba / 12:00-15:00 - 18:00-21:00
-Perşembe / 09:00-12:00 - 21:00-00:00
-Cuma / 09:00-12:00 - 18:00-21:00
-Cumartesi ve Pazar / 12:00-15:00 - 21:00-00:00

[NOT] Yukarıdaki bilgiler ortalama ve en yaygın paylaşım saatleridir. Her sayfa kendi kullanıcı kitlesine göre değişkenlik gösterebilir. Kendi istatistiklerinizi analiz ederek ona göre kendi tablonuzu oluşturmanız daha faydalıdır.

Büyüme Sırları Taktikler ve Yöntemler
1) Kendi Niş Alanındaki En İyi 10 Sayfayı Bul
2) Takibe Aldığın Sayfaların En İyi Gönderilerini Analiz Et
3) İnstagram Etkileşim Gruplarına Katılın
4) Diğer Sayfalar İle İşbirliği Yapın
-Alanınız ile ilgili ve hedef kitleniz olduğunu düşündüğünüz sayfalara reklam verebilirsiniz veya sizinle birlikte aynı büyüklükte olan sayfalarla görüşüp S4S 'shoutout for shoutout' yani "karşılıklı tanıtım" yapmalısınız.
5) Çekiliş Düzenleyin
-İnstagram kullanan tüm kullanıcılar çekilişleri sever ve çekilişlere katılım oranı çok yüksek olur. İnstagramdaki en temel kurallardan biri "önce ver, sonra al" felsefesidir. Dolayısıyla takipçilerinize çekiliş ile vereceğiniz küçük hediyeler daha büyük kitlelerin sayfanızı keşfetmesine, hali hazırda sayfanızı takip eden insanların ise arkadaşlarını gönderide etiketlemesine ve ana sayfaya düşmenize olanak sağlayacaktır.

Diğer Notlar:
-Gelen tüm yorumlara ve mesajlara maksimum 2 saat içinde cevap ver (HEPSİNE)
-Gönderine gelen yorumları beğen ve etkileşime geç.
-Faydalı, eğlenceli ve değerli içerik üret.
-Kurumsal ve yarı profesyonel bir dille iletişim kur.
-Kısa videolar paylaş ve IGTV'yi aktif kullan. İnsanlar video izlemeyi seviyor ve video izleme oranları her geçen gün artıyor.
-Eleştirilere açık ol. Eleştirildiğin kısımları düzelt ve kendini geliştir.
-Insanlara fikirlerini sor, çoğunlukta ve işe yarar olanları uygula. Sayfan hakkında görüş al, gönderilerinizin dizaynını sor, renkleri sor, hikaye paylaşımlarını bunun için kullanabilirsin.
-Kendine kemik bir kitle oluştur. Çok yakın ol ve kişisel ilişki kur.
-Almadan önce vermeyi öğren. Değer ver, fayda ver, eğlence ver, çekiliş yap. Bir yerden sonra almaya da başlayacaksın.
-ASLA ama ASLA geri takip YAPMA !
-ASLA ama ASLA Beni takip edin, sayfamı takip edin tarzı yorumlar YAZMA !
[Kimse ucuz yolla takipçi arayan, profesyonellikten uzak ve ucuz marka algısı oluşturan bir sayfanın parçası olmak istemez]
-Sayfanı kurma aşamasında çevrendeki yakın arkadaşların ve ailenin desteğini al.
 
Üst