Pinterest hakkında birkaç soru

serhat67

webmasterfrm
Ticaret: 0 / 0 / 0
Öncelikle böyle bir forum oluşturduğunuz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Birkaç gündür incelemelerim sonucu gördüm ki, bilgi paylaşımını konusunda yardımcı olan ve yön veren insanlar var. Buda biz forum üyeleri olarak gerçekten elle tutulur bir şans.

Pinterest ile çok bir uğraşım olmadı. Yakın bir zaman da clickbank için bir pinterest hesabı oluşturarak ve manuel bir şekilde kendi pinlerimi yaparak yoluma devam ediyorum. Bunun yanında birçok yabancı site ve forumlardan da bilgiler elde ederek bu yolda başarı yakalamaya çalışıyorum.

Şimdi,şunları sormak istiyorum.

1 - Günlük pin oluşturma adedim 10 civarında. Bu konu hakkında birçok varsayım var. 40 dakika da bir diyen de var 2 saatte bir diyen de. Net bir cevabını alabilmiş değilim. Bu konu çok mu önemli oda ayrı bir soru :) Ama tecrübeleriniz önemli benim için.

2 - Pinterest bi instagram ya da facebook gibi takipçi isteyen bir platform değil. 0 takipçi sayısıyla bile binlerce kayıt ve tık alabiliyor. Ama yine de bu takip etme sayısını bilmek isterim. Saatte 50 kişiye kadar izin verildiğine dair bir yazı okumuştum yabancı bir site de. Sizce bu sayı kaç olmalı. Yeni bir hesap olduğu için ben birkaç saatte bir 20 civarı kişiyi takip ediyorum.

3 - Bir iş yaparken en sevdiğim konulardan biri, rakip analizi. Kim ne yapıyor. Nasıl bir yol izliyor derken bu şekilde, pin üretmeye başlamadan sadece araştırmayla bile birkaç günü mü geçirdim. Analizlerim sonucu şunu gördüm ki, .com ile kayıt olayına pek girilmiyor. Ben .com uzantısı ile pinterest hesabımı kayıt ettim. Bunun ne gibi bir karı veya zararı olabilir. Birde, kişiler bir web sitesi açmadan sadece linktr.ee üzerinden bile hiç çekiyor ki. Keşfettiğim bir hesabın aylık gösterim sayısı 800k idi ve sadece bu dediğim yol ile çalışıyor. Burda şunu görüyorum. Yeter ki azim ve isteğimiz olsun. Tüm açık kapılar aralanıyor. :)

4 - Olabildiğince her pano için kendi pinlerimi yapmaya özen gösteriyorum. Ama söylenilen, başka pinleri de panolarınıza kayıt edin deyiminde. Bu konu hakkında ne önerirsiniz.

5 - Farklı hesaplar oluşturarak asıl hesabınıza ait pinleri takip edin diye öneriler var. Bu yeni hesap açmak için bir şart var mı. Yani, misal ben aynı telefon üzerinden aynı bilgisayar ile belki de 10'dan fazla instagram hesabı açmışımdır. Hiç sorun yaşamadım ama pinterest hakkında tecrübem olmadığı için bu konuya bodoslama dalmak istemiyorum. Çünkü, işin birde spam boyutu var.

Biraz uzun yazdım. Bunun için kusuruma bakmayın :) Ama her başlığı farklı bir ayrım içinde sordum ki, cevap verirken hem sizin kafanız karışmasın hem de sorduğum sorular da kendi eksiğini görenler için bir rehber olsun diye.

Ayrıca sorduğum sorular haricinde, kendi yaşanılmış tecrübelerini de " Bak bence böyle de yap gibi" yazmak isteyenler olursa bizler için artı bir deneyim olacaktır. Ben şimdiden teşekkür ediyorum.

Konu sahibi tarafından düzenlendi:

Fekeli

Entrepreneur
webmasterfrm
Aramıza hoşgeldiniz ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyoruz. Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz her konuda. Yakın zamandaki girişimlerimiz devam ediyor bizi desteklediğiniz için tekrar teşekkürler :)

Sorularınıza yanıt verecek olursak;

1) Manuel pinleme yapan bir kullanıcı pin paylaşım sürecini hızlı yapmadığı sürece bir problem teşkil etmez. Bu rakam size bağlı vaktiniz vardır günlük zamanınız boldur 24 saat içerisinde saat başı 1 adet paylaşım yapsanız zaten günlük 24 pin paylaşımı yapmış olursunuz. Fakat bu rakamı 50'ye de çıkarabilirsiniz yarım saat arayla paylaşım yaparak. 50+ 'ya kaçmamanız da fayda var çünkü artık pinterest spam için ciddi bir çalışma içerisinde. Yakalanmamanızı öneririm :)

2) Pinterest çok geniş bir platform veya gelişmiş resim paylaşma platformu da diyebiliriz.. Günlük 300 milyona yakın aktif kullanıcısı mevcut. Son 1 aydır bu sayıyı aşmış durumlar zaten. %30-%40'lık bir artış olmuş. Pinterest'de özgün çalışan kişiler beğendiği sayfaları takip edebilir, veya karşı tarafta beğendiği bir sayfanın resimlerini REPİN yapabilir. Bunların kullanıcı açışından hiçbir zararı olduğunu henüz hiçbir yerde görmedim ve okumadım diyebilirim. Lakin herşeyin fazlası zarar deyimiyle bazı şeylerin de fazlasına kaçmamak gerek :)

3) Pinterest için bence rakip analizi pek de önemli değil. Önemli olan en çok repin yapılan hangi kategori olmuş, en çok gösterimi hangi kategori almış gibi ya da en basiti pinterest 'e giriş yaptıktan sonra üstteki arama butonuna aradığınız kelimenin 2 harfini yazdığınız zaman zaten pinterest size hareketli ve repin yapılmış kategorileri sıralıyor. Burdaki ince ayrıntı tamamen sağlam ve kitleli keyword (kelimeleri) bulmak.
.com uzantılara gelecek olursak evet pinterest artık .site - .club - .xyz ve diğer bu tarz uzantıları spama engel amaçlı kullanıma kapattı diyebiliriz. Pinterest 'de şuan en uygun kullanılabilir uzantılar .com - .net - .org ile devam ediliyor. Yanlız artık bunların da pek fazla önemi kalmadı spam yapanlar için.

Bence pintopin (spam) yapanlar için buradan şunu söyleyebiliriz ki, bırakın 3-5 ay parasını yiyip banlanmayı. Biraz sabır ederek sağlam keywordlerle özgün çalışabildiğiniz bir platform oluşturun kendinize. Emin olun 3 ay 6 ay kazandığınız rakamların özgün çalışmadan sonra 1 yıl 2 yıl gibi süreçler de aylık maaş çeker gibi kazançlar sağlayabilirsiniz.

4) Pinterest için hangi kategoride çalışıyorsanız o kategori de pano açmalısınız. Hair Color kategorisinde çalışan bir pinterestci Short Hair panosunda ilerlerse bu ilerleyen dönemler de takip eden veya repin için panoya giren kullanıcının da kafasını karıştıracaktır. Örnek verecek olursak, instagram da saç modelleri sayfanız var ve #saçmodelleri gibi hastagh'ler kullanıyorsunuz kullanıcıların görüp takip etmesi için. Lakin siz bu hastagh'lerin arasına #sportarabalar diye hastagh koyarsanız bunu gören veya izleyenler sizi takip etmeyeceklerdir. Çünkü onların ilgi alanı değilsiniz.

5) Bu çok mantıklı bir soru olmuş. Diğer pinterest kullanan arkadaşlar için de güzel bir cevap olacak. Zaten bu mantığı çoğu arkadaş yapıyor ama bilmeyenlerin sayısı daha çok fazla olduğuna eminim :)

Bu soru aslında böyle değil bu şekilde çalışanlar illa ki pintereste yakalanıp hesapları kapanacaktır. Pinterest'in de kendine ait botları mevcut. Hergün neredeyse pinterestcilerin sitelerini ziyaret ediyor :) Bu yapılan olay bence tamamen pinterestin eline koz vermek gibi birşey.

Orjinal temiz manuel kullandığınız kendi hesabınız haricinde, kendinize ayrıyetten temiz bir hesap daha açıp mail onaylı olursa daha iyi olur sizin için. Gizli sekmeden de girip kullanabilirsiniz.

İkinci bir pinterest hesabıyla az önce de yukarıda bahsettiğim gibi kelimeler (keyword) araması yapmak için muhteşem bir yöntem benim için. Hangi ülkenin kelimelerin de çalışmak istiyorsanız açtığınız pinterest hesabında ülke değiştirerek en iyi aranan ve en iyi görüntülenmeli kelimeleri bulup takip edebilirsiniz. Genelde pinterest de kullanılan keywordler ve ülkeler belli başlıdır. ( amerika, fransa, ingiltere, vb bi kaç avrupa ülkesi daha.

Özellikle alt kelimelerin - alt kelimelerini de bulabilirsiniz.

Bol bol yabancı kaynakları takip etmenizi öneririm. Ülkemiz de pinterest kullanıcısı bir hayli az. Son bir kaç yılda artmış olsa da bizim insanlarımızdan pek fazla paylaşım veya kaynak bulamazsınız.

Aklıma gelenler bildiklerim bunlar diyebilirim :) Varsa bilgisi olanlar önerisi olanlar diğer arkadaşları aydınlatabilir. :)

Hayırlı forumlar.

serhat67

webmasterfrm
Aramıza hoşgeldiniz ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyoruz. Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz her konuda. Yakın zamandaki girişimlerimiz devam ediyor bizi desteklediğiniz için tekrar teşekkürler :)

Sorularınıza yanıt verecek olursak;

1) Manuel pinleme yapan bir kullanıcı pin paylaşım sürecini hızlı yapmadığı sürece bir problem teşkil etmez. Bu rakam size bağlı vaktiniz vardır günlük zamanınız boldur 24 saat içerisinde saat başı 1 adet paylaşım yapsanız zaten günlük 24 pin paylaşımı yapmış olursunuz. Fakat bu rakamı 50'ye de çıkarabilirsiniz yarım saat arayla paylaşım yaparak. 50+ 'ya kaçmamanız da fayda var çünkü artık pinterest spam için ciddi bir çalışma içerisinde. Yakalanmamanızı öneririm :)

2) Pinterest çok geniş bir platform ciddi gelişmiş resim paylaşma platformu da diyebiliriz.. Günlük 500 milyona yakın aktif kullanıcısı mevcut. Son 1 aydır bu sayıyı aşmış durumlar zaten. %30-%40'lık bir artış olmuş. Pinterest'de özgün çalışan kişiler beğendiği sayfaları takip edebilir, veya karşı tarafta beğendiği bir sayfanın resimlerini REPİN yapabilir. Bunların kullanıcı açışından hiçbir zararı olduğunu henüz hiçbir yerde görmedim ve okumadım diyebilirim. Lakin herşeyin fazlası zarar deyimiyle bazı şeylerin de fazlasına kaçmamak gerek :)

3) Pinterest için bence rakip analizi pek de önemli değil. Önemli olan en çok repin yapılan hangi kategori olmuş, en çok gösterimi hangi kategori almış gibi ya da en basiti pinterest 'e giriş yaptıktan sonra üstteki arama butonuna aradığınız kelimenin 2 harfini yazdığınız zaman zaten pinterest size hareketli ve repin yapılmış kategorileri sıralıyor. Burdaki ince ayrıntı tamamen sağlam ve kitleli keyword (kelimeleri) bulmak.
.com uzantılara gelecek olursak evet pinterest artık .site - .club - .xyz ve diğer bu tarz uzantıları spama engel amaçlı kullanıma kapattı diyebiliriz. Pinterest 'de şuan en uygun kullanılabilir uzantılar .com - .net - .org ile devam ediliyor. Yanlız artık bunların da pek fazla önemi kalmadı spam yapanlar için.

Bence pintopin (spam) yapanlar için buradan şunu söyleyebiliriz ki, bırakın 3-5 ay parasını yiyip banlanmayı. Biraz sabır ederek sağlam keywordlerle özgün çalışabildiğiniz bir platform oluşturun kendinize. Emin olun 3 ay 6 ay kazandığınız rakamların özgün çalışmadan sonra 1 yıl 2 yıl gibi süreçler de aylık maaş çeker gibi kazançlar sağlayabilirsiniz.

4) Pinterest için hangi kategoride çalışıyorsanız o kategori de pano açmalısınız. Hair Color kategorisinde çalışan bir pinterestci Short Hair panosunda ilerlerse bu ilerleyen dönemler de takip eden veya repin için panoya giren kullanıcının da kafasını karıştıracaktır. Örnek verecek olursak, instagram da saç modelleri sayfanız var ve #saçmodelleri gibi hastagh'ler kullanıyorsunuz kullanıcıların görüp takip etmesi için. Lakin siz bu hastagh'lerin arasına #sportarabalar diye hastagh koyarsanız bunu gören veya izleyenler sizi takip etmeyeceklerdir. Çünkü onların ilgi alanı değilsiniz.

5) Bu çok mantıklı bir soru olmuş. Diğer pinterest kullanan arkadaşlar için de güzel bir cevap olacak. Zaten bu mantığı çoğu arkadaş yapıyor ama bilmeyenlerin sayısı daha çok fazla olduğuna eminim :)

Bu soru aslında böyle değil bu şekilde çalışanlar illa ki pintereste yakalanıp hesapları kapanacaktır. Pinterest'in de kendine ait botları mevcut. Hergün neredeyse pinterestcilerin sitelerini ziyaret ediyor :) Bu yapılan olay bence tamamen pinterestin eline koz vermek gibi birşey.

Orjinal temiz manuel kullandığınız kendi hesabınız haricinde, kendinize ayrıyetten temiz bir hesap daha açıp mail onaylı olursa daha iyi olur sizin için. Gizli sekmeden de girip kullanabilirsiniz.

İkinci bir pinterest hesabıyla az önce de yukarıda bahsettiğim gibi kelimeler (keyword) araması yapmak için muhteşem bir yöntem benim için. Hangi ülkenin kelimelerin de çalışmak istiyorsanız açtığınız pinterest hesabında ülke değiştirerek en iyi aranan ve en iyi görüntülenmeli kelimeleri bulup takip edebilirsiniz. Genelde pinterest de kullanılan keywordler ve ülkeler belli başlıdır. ( amerika, fransa, ingiltere, vb bi kaç avrupa ülkesi daha.

Özellikle alt kelimelerin - alt kelimelerini de bulabilirsiniz.

Bol bol yabancı kaynakları takip etmenizi öneririm. Ülkemiz de pinterest kullanıcısı bir hayli az. Son bir kaç yılda artmış olsa da bizim insanlarımızdan pek fazla paylaşım veya kaynak bulamazsınız.

Aklıma gelenler bildiklerim bunlar diyebilirim :) Varsa bilgisi olanlar önerisi olanlar diğer arkadaşları aydınlatabilir. :)

Hayırlı forumlar.

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Oldukça aydınlatıcı bilgilerdi.