Pinterest için domain aldım şimdi ne yapmam gerek?

freusty

webmasterfrm
Ticaret: 0 / 0 / 0
merhaba arkadaşlar. pinterest işlerini biraz anlamış olsam da site kurulumları, vps, ayarlar konusunda çok tecrübesiz ve bilgisizim. en doğru bilgiyi de bu işle uğraşanlara direkt sorarak alacağımı düşündüğüm için konuyu açtım.

şimdi ben isimtescil üzerinden " .site " uzantılı bir domain aldım.

istediğim şey vps alıp domaini buna kurmak fakat aklımda bazı sorular var.

1. 30-40 subdomain kurmak için hangi vps yi önerirsiniz?

2. vps yi aldıktan sonra hangi işlemleri yapmalıyım(kurulumlar vs)

3. bu domaine wordpress i nasıl giydiririm? godaddy üzerinden aldığım domain ve hostingde her şey sitenin içinden hallediliyordu fakat manuel bi şekilde nasıl yürüyor olay bilgim yok.

yardımcı olur musunuz?

sheldonvargas

webmasterfrm
Merhabalar, fikrimce tavsiyede bulunmak istiyorum. Yeni başlamış olmana istinaden. Sistemi anlamana yardımcı olmak için kabataslak anlatıcam. Öncelikle domanin satın aldın başlangıç olarak hostingle başla derim hem maliyet açısından hemde acemilik acısından elin alışsın. Domainine 2-3 gb disk ve sınırsız trafik bir hosting alırsan ortalama 10-15 başlangıç seviyesi subdomain yönetebilirsin. Domaine aldığım hostingin NS yönlendirmesini yaptıktan sonra, hosting panelinden ana site public_html için wordpres kurulumu yapıyorsun. Bunun için eğer cpanel hosting ise muhtemelen öyledir softcloust kısmından otomatik kurulum yapabilirsin. Wordpress ayarlarımı temanı ve eklentilerini kurunca pinterest hesabı acıyorsun. Kategori belirliyorsun ve çalışmaya başlıyorsun. Kabaca anlattım müsait zamanımda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Kolay gelsin

masahimara

olwa.net
webmasterfrm
İleriye dönük bir uygulama ise vds öneririm,hosting işini çözdükten sonra plesk kullanmanızı tavsiye ederim

bu aşamaları yaptıktan sonra tekrar yazınız detaylı girişiriz.

pleskte nası site kurulur sub açılır ssl yapılır detaya gireriz.

yok ben cpanel alcam diyorsan onuda yaparız arkadasımızın anlattıgı gibi detaya gireriz sonrasında

freusty

webmasterfrm
r10 daki bi konudan vps satın aldım arkadaş kurulumunu yapıyor plesk panel vs halletcek wordpress konusunda da yardımcı olacağını söyledi. problem yaşadığım noktalarda sizleri etiketleyerek yardımlarınızı isterim şimdilik arkadaşı bekleyeyim. teşekkürler ilginiz için.

aldığım vps özellikleri bu https://prnt.sc/phdju1

freusty

webmasterfrm
türkiye lokasyon hep kafamı kurcalar :)

pek çok kişi tr lokasyon kullanıyormuş hocam. hiç olmazsa ben 1 ay deneme yapmış olurum sistemi çözmeye çalışırım sorunlarla karşılaşırsam başka lokasyon geçerim. siz hangi firmayı önerirsiniz siz ne kullanıyorsunuz

Mehkut06

webmasterfrm
Hocam yabancı vds diye sıkıntıya girmeyin. Gerek yok. Türkiye lokasyanda olur. Sorun yok. Vps ye plesk panel kurup satan sunucular vardı.