Pleskte farklı hostinge klon site kopyalamak

Mehkut06

webmasterfrm
Ticaret: 0 / 0 / 0
Arkadaşlar adsense aldığım domaini klonlayıp farklı bir hostingdeki domaine kopyalamak istiyorum. 2 hostingdede plesk var. Nasıl yapabiliriz plesk panel yada wp toolkitte

masahimara

olwa.net
webmasterfrm
En kestirme yolu bence wp all in one migration bunu kullanmanız.

Eklenti olarak indiriniz ayrıyeten fullunu bulun nette vardı.
Klonlayacağınız siteyi dışa aktarım SQL dosyasını indirin .
Yükleyeceğiniz siteye aynı şekil içe aktarım SQL dosyasını

YalcinHoca

webmasterfrm
Bunun için plesk migrator uzantısını kurabilirsin. Plesk sol tarafta uzantılar bölümüne yaz çıkar.

Diğer yöntem ise;

Adsense onay aldığın domainin dosya yöneticisine gir orada hepsini arşivle ve bilgisayarına gir. Aynı domainin veritabanına girip dışarı aktar de. Yeni pleske girip yeni domainin dosya yöneticisine biraz önce arşivlediğin zip dosyasını upload edip çıkart de. Yeni domainde oluşturduğun veritabanına indirdiğin sql dosyasını içeri aktar yapacaksın. Bu sql dosyasını içeri aktar yapmadan notepad++ ile eski domainin ismini yenileriyle değiştireceksin. Sonra içer aktar yap. En son dosya yöneticisinin içinde wp-config.php yi açıp oradaki database isim ve şifrelerini yenisi ile değiştireceksin. Bu kadar... ? Çok karışık anlattım farkındayım ama daha kısa nasıl anlatılır bilemedim. ?

Bir diğer yol ise; wordpresste bununla ilgili çok eklenti var. Onlardan birisiyle yapabilirsin.

Mehkut06

webmasterfrm
Hocam bu tarz çözümlerin hepsine araştırmalarım sırasında ulaşmıştım. Ben daha basit olarak yapabilirmiyiz diye düşünmüştüm. Sanırım başka bir yolu yok.siteyi yedekleyip masaüstüne indirip devam edecem. Uzun uzadıya anlatıp zaman ayırdığınız için çok teşekkürler