Sonsuzluk simgesi, sonsuz büyük bir sayıyı temsil eden matematiksel bir semboldür.
Sonsuzluk simgesi Lemniscate sembolüyle yazılmıştır: ∞
Sonsuz pozitif büyük bir sayıyı temsil eder.
Sonsuz negatif bir sayı yazmak istediğimizde şunu yazmalıyız: -∞
Sonsuz küçük bir sayı yazmak istediğimizde şunu yazmalıyız: 1 / ∞
Infinity ∞, insanların ASCII kodlamanın geliştirildiği zamanlardan beri olmasını istediği bir matematik metin sembolüdür. Ve klavyenizden doğrudan yazabilirsiniz. İşletim Sisteminize ve zevklerinize bağlı olarak farklı teknikleri kullanarak nasıl yapacağınızı göstereceğim.
Kullandığınız işletim sistemi Windows 10 ise Alt+8734 tuşlarını kullanabilirsiniz.
Windows 10 altındaki işletim sistemleri versiyonları içinde Alt+236 tuşlarını kullanabilirsiniz.
∞
Bir daire veya kare içine alınmış sonsuzluğun simgesi olarak görüntülenen bir sonsuzluk emojisi.
Sonsuzluk, 2005 yılında Unicode 4.1’in “Permanent Paper Sign” adı altında onaylandı ve 2018’de Emoji 11.0’a eklendi. Aşağıdaki Emojiyi kopyalayıp istediğiniz metin editöründe rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Sonsuzluk simgesi Lemniscate sembolüyle yazılmıştır: ∞
Sonsuz pozitif büyük bir sayıyı temsil eder.
Sonsuz negatif bir sayı yazmak istediğimizde şunu yazmalıyız: -∞
Sonsuz küçük bir sayı yazmak istediğimizde şunu yazmalıyız: 1 / ∞
Infinity ∞, insanların ASCII kodlamanın geliştirildiği zamanlardan beri olmasını istediği bir matematik metin sembolüdür. Ve klavyenizden doğrudan yazabilirsiniz. İşletim Sisteminize ve zevklerinize bağlı olarak farklı teknikleri kullanarak nasıl yapacağınızı göstereceğim.
ALT Tuşu İle Sonusuzluk İşareti Koyma
Öncelikle ALT tuş kombinasyonu ile sonsuzluk işaretini nasıl koyacağınızı gösterelim.Kullandığınız işletim sistemi Windows 10 ise Alt+8734 tuşlarını kullanabilirsiniz.
Windows 10 altındaki işletim sistemleri versiyonları içinde Alt+236 tuşlarını kullanabilirsiniz.
Kopyala Yapıştır ile Sonsuzluk İşaretini Alma
Samsung, Huawei, HTC, Xiaomi gibi Android cihazlar ve iPhone gibi IOS cihazlarda ise ∞ sonsuzluk işaretini kopyalayıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. İsterseniz telefonunuz modeline göre kısayol tuşu olarak da atama yapmanız mümkündür.∞
Daire İçinde Sonsuzluk İşareti
♾ Daire içinde sonsuzluk işareti
Sonsuzluk Emojisi Kopyalama
Bir daire veya kare içine alınmış sonsuzluğun simgesi olarak görüntülenen bir sonsuzluk emojisi.Sonsuzluk, 2005 yılında Unicode 4.1’in “Permanent Paper Sign” adı altında onaylandı ve 2018’de Emoji 11.0’a eklendi. Aşağıdaki Emojiyi kopyalayıp istediğiniz metin editöründe rahatlıkla kullanabilirsiniz.